Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A 60 napos diéta titka

Diéta & Táplálkozás

A 60 napos diéta titka

Minden idõk talán legismertebb fogyókúrás programja a 90napos diéta, ami 3 hónap alatt kecsegtet szembetûnõ eredményekkel. A 60 naposdiéta ennek a programnak a kistestvére, vagyis egy 2 hónapra szóló fogyókúrásprogram.

A hangsúly ebben a programban is az egyes tápanyag csoportok szétválasztásán van, ami kisebb terhelést jelent mind a gyomrunknak, mind aszervezetünknek; hiszen ahogyan az orvosok is mondják, külön-külön elfogyasztva egy-egy élelmiszercsoportot, azt könnyebben és gyorsabban képes a szervezetünk megemészteni.

A 60 napos programban az egyes élelmiszereket a következõ szigorú sorrendben kell fogyasztanunk: elsõ napon fehérjét, második napon keményítõt,harmadik napon szénhidrátot, negyedik napon gyümölcsöt fogyaszthatunk; majd kezdõdik elölrõl a négynapos ciklus, míg el nem érjük a 60. napot.

A cikk további részében adunk egy kis segítséget is, hogyan érdemes az étrendünket ebben a 60 napban összeállítanunk.

A 60 napos diéta egyik kulcsa a gyümölcs. Fontos szabály,hogy reggelire mindig csak gyümölcsöt fogyaszthatunk, akár banánt is magas cukortartalma ellenére, sõt a 100%-os gyümölcsleveket is elõnyben részesíthetjük.

A gyümölcskedvelõknek pedig jó hír, hogy egészen az ebédetmegelõzõ 1 óráig, folyamatosan ehetünk gyümölcsöket a diéta alatt, minden egyes nap.

A 60 napos programot fehérjenappal indítjuk, vagyis szintebármit és bármennyit fogyaszthatunk a magas fehérjetartalmú élelmiszerekbõl:hal, tojás, túró, kefír, tej, joghurt, sajt. Fehérjenapon is fogyaszthatunk salátát és egy szelet kenyeret.

Ha igazán szemmel látható eredményre vágyunkérdemes a sovány, zsírszegény termékeket választanunk, és teljes kiõrlésûpékárut ennünk.

A fehérjenapot keményítõnap követi, vagyis a hüvelyeszöldségek, a babfélék, a kukorica, a lencse, a sárgarépa, a borsó, a krumpli, arizs kerül elõtérbe.

Az elkészítésük módja teljesen személyre szabott, ebbennincs semmilyen megkötés. A nyers saláta és a kenyérszelet ezen a napon is megengedett.

A keményítõnapot leküzdve máris elérkezünk a program talán legszuperebb napjához, a szénhidrátnaphoz. Ha szabad így fogalmazni egyfogyókúrás programban, akkor ezeken a napon picit bûnbe eshetünk, hiszen atésztafélék mellett belefér a pizza, a torta, a fagyi, a süti és azétcsokoládé.

De azt szem elõtt kell tartanunk, ha látványos eredménytszeretnénk elérni, az édességeket ezeken a napokon is érdemes csak mértékkelfogyasztanunk, és táplálóbb szénhidrátok közül válogatnunk.

A szénhidrát nap után jön a gyümölcsnap, amikor csak egydologra kell figyelnünk: együnk rengeteg gyümölcsöt.

Végezetül még pár fontos megjegyzést kell írnunk a folyadékbevitelrõl. Korlátlan mennyiségû kávé és tea fogyasztható a programalatt – természetesen cukor nélkül. A gyümölcsnapokat követõen pedig legalább két alkalommal érdemes víznapot beiktatni, ezzel segítve elõ a méreganyagok távozását.

A víznapon lényegében vízböjtöt szükséges tartanunk, kevés gyümölcsöt, ha nagyon szükséges elfogyaszthatunk.

Majd a víznap közbeiktatásaután ugyanúgy folytathatjuk a programot, ahogyan korábban már megtanultuk; fehérjenap,keményítõnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap négyes fogatán utazhatunk tovább a program során.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel