Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A barna zsírszövet segít a kalóriaégetésben

Diéta & Táplálkozás

A barna zsírszövet segít a kalóriaégetésben

Tengerentúli kutatási eredmények arról tanúskodnak, hogyvannak a szervezetünkben úgynevezett barna zsírok, amelyek hatékonyantámogatják a kalóriák égetését. Ezzel a kutatás azt igazolja, hogy vannakzsírszöveteink, amik egyáltalán nem károsak, sõt, kedveznek a vonzó alakunknak.

A kutatókat is meglepték az eredmények, hiszen eddig úgytudták, hogy ezek a jótékony barna zsírszövetek csak a csecsemõkben és a kisgyermekekben találhatóak meg, és felnõtt korra teljesen eltûnnek.

A frisseredmények viszont azt igazolják, hogy bár minimális mennyiségben, de afelnõttekben is megtalálható ez az áldásos zsírszövet. Ellenben a fehérzsírokkal, amik a súlyfeleslegért felelõsek, a barna zsír energiát használ fel,ami által a fehér zsírt égeti. Ronald Kahn, a Joslin Diabétesz Központkutatásának vezetõje Bostonban úgy nyilatkozott, hogy ezek a felnõttszervezetben is megtalálható barna zsírok jelentõsen segítik a fogyást ésgyorsítják az emésztést.

A barna zsír mennyisége befolyásolja egy felnõtt emberben,hogy mennyire képes fogyást elõidézni, az által, hogy a glükóz lebontásátsegíti. A kutatásvezetõ szerint nagyon fontos, hogy ezzel az eredménnyel újlehetõségek nyíltak meg a túlsúly és a 2-es típusú diabétesz kezelésében.

Akutatók azt is feltárták, hogy a barna zsír mennyiségét a gének határozzák meg,és az eddigi eredmények fényében nem meglepõ, hogy a sovány embereknek többbarna zsírszövete van, mint a túlsúlyos társaiknak, így érdemes továbbikutatásokat végezni, hogy megfékezzék a hízás világjárványát.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel