Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A férfiak is fogyókúráznak, csak másként fogynak

Diéta & Táplálkozás

A férfiak is fogyókúráznak, csak másként fogynak

A fogyókúra szó hallatán elõször a nõk jutnak eszünkben,hiszen a férfiak nem errõl beszélgetnek egy-egy sör mellett. Holott aférfiakban is megvan zsigeri szinten az a fajta elbizakodottság, amely révénugyanúgy odafigyelnek a vonalaikra.

Olyan egészségügyi kockázatokat figyelembe véve, mint aszívinfarktus vagy az agyvérzés, a férfiak igen csak veszélyeztetett csoportbatartoznak, és a túlsúly megnöveli körükben e betegségek elõfordulási kockázatát– így nem árt, ha az erõsebbik nem is szemmel tartja a testsúlyát.

A férfiak számára kedvezõ azonban, hogy a nõkkel ellentétbennekik gond nélkül lemennek a felesleges kilók.

Ha egy férfi felszed pár kilót – vagy éppen többet, annak hátterében a túlevés áll. Egy ebéd vagy vacsora alkalmával egy férfi rengetegételt képes elfogyasztani, viszont nem keresi minden sarkon aboldogsághormonokat egy-egy nasi, csokoládé formájában – ahogyan a nõk aztgyakran teszik.

A férfiak kinézetét is meghatározza az életmódjuk, a sok stressz hatására az õ szervezetükben is megindul a zsírpárnák kialakulásaköszönhetõen a sav bázis egyensúly felborulásának.

A nõk pedig méltánféltékenyek, hiszen olyan esztétikai problémával, mint a narancsbõr aférfiaknak nem kell megküzdeniük, köszönhetõen a sejtjeik rugalmasságának ésszögletes felépítésének.

A férfiak súlynövekedése azonban hatalmas kockázatot rejt magában, hiszen a pocakra hízó, ún. almaforma több veszélyt rejt magában; minta nõkre jellemzõbb, a test minden területére kiterjedõ zsírpárnák.

Hatalmas nyomás nehezedik a hasi szervekre, ami keringési és emésztési rendellenességeket okozhat.

Bár a nõk hajlamosak azt gondolni, hogy az erõsebbik nemnekesze ágába sem jut fogyókúrázni, az igazság az, hogy a férfiak is fogyókráznak,viszont nem az étrendjük drasztikus megváltoztatásában látják a megoldást,hanem a rendszeres mozgást tartják hatékonynak – amirõl leginkább egymás közöttbeszélnek és nem a nõ társaikkal.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel