Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A fogyás indítéka a döntő

Diéta & Táplálkozás

A fogyás indítéka a döntő

Állandó kétségek között vergõdünk, amikor az egészségeséletmódra koncentrálva nagy nehezen leadunk pár kilót, mégis olyan megterhelõaz egész folyamat, és már kedvünk sincs az egész kalóriaszámláláshoz…

Ezek amélypontok a legjobb pillanatok arra, hogy átgondoljuk, valójában mi is motivál bennünket a fogyásban?

Az egyik ilyen motiváció lehet, ha az ember betegséggel küzd, és orvosi javaslatra szükséges diétázni. Ilyenkor megvan a kellõ külsõ segítség is, akár egy dietetikus támogatása, hogyan is érdemes belekezdeni ésvéghezvinni a diétát.

Orvosi javaslat mellett folytatott diétáknál mindig szemelõtt kell tartani, hogy a szakembernek kell megmondani, hogy mit ehet az emberés mit nem, nem nekünk kell kitalálnunk, hogy akkor mostantól nem ehetünksertést vagy éppen csirkét.

Elképzelhetõ, hogy nem a hús milyenségével van baj,hanem az emésztésünkkel, és elegendõ lehet, ha jó alaposan megrágunk minden egyes falatot elõsegítve a megfelelõ emésztési folyamatot.

Másik motivációja lehet az embernek a fogyásra, ha tökéletesalakú barátok és barátnõk veszik körül. Ha az ember féltékeny, mert másoktökéletesek, míg õ maga azzal a csupán 5-6 kiló felesleggel kilóg a sorból….

Érdemes feltenni magunknak a kérdést, hogy diétára van-e szükségünk vagy több mozgást érdemes beiktatnunk a mindennapokba, hogy a zsírfeleslegbõl izomzatotépíthessünk.

Igaz ilyenkor a mérleg nyelve nem mutat kevesebbet, viszont aruhaméretünk igen, és azt sem mindegy hogyan áll egy kedvenc darab az izmosabbcombunkon, a feszesebb hasunkon és fenekünkön. Nem mindig a fogyókúra jelentiaz egyetlen megoldást.

Gyakori motiváció még a fogyni vágyók körében, amikor megelégelik, hogy már nem olyanok, mint a régi szép idõkben. Ilyenkor egy szûrõvizsgálat segíthet, hogy jó úton induljon el az ember, és megfelelõ diétátválasszunk.

Telik az idõ, számít, hogy hány éves az ember, szerepet kapnak ahormonok is a testsúly alakulásában. Érdemes tudni, hogy mivel is állunkszemben. Nem beszélve arról, hogy a zsírháztartás növekedését okozzák akalóriadúsabb falatok, így néhány változtatás az étrendben máris életerõsebbétehet bennünket.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel