Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A fogyást is segíti a kalcium

Diéta & Táplálkozás

A fogyást is segíti a kalcium

A megfelelõ mennyiségben elfogyasztott kalcium biztosítjacsontjaink egészségét – ezt a fontos információt talán mindenki pontosan tudjaa kalciumról.

Azonban kevesen tudják azt a friss kutatási adatot, amely arrólszámolt be, hogy a kalcium hiánya bizony súlygyarapodást okozhat. A Laval Egyetem orvosai, Angelo Tremblay vezetésévelfogyókúrás kísérletet és kutatást végeztek 15 héten át.

A kutatásban több százönkéntes vett részt, akik a diéta mellett a kalciumbevitelt tekintveinstrukciót kaptak a kutatóktól. Így a résztvevõk egyik fele napi 600 mg, míg amásik fele napi 1200 mg kalciumot fogyasztott.

Fontos megjegyzés, hogy a napi ajánlott kalciumbevitel 100 mg. A kapott tabletta formájában az egyik csoportvalóban kalciumot fogyasztott, míg a másik csoport pusztán placebót kapott.

A fogyást tekintve, akik kalciumot kaptak átlagosan 6 kilót fogytak, míg, akikplacebót kaptak átlagosan mindössze 1 kilót adtak le a vizsgált idõszak alatt.

A kutatás vezetõje úgy nyilatkozott, hogy az emberi agyfeltételezhetõen próbál valahogyan reagálni a csökkent kalciumbevitelre és ezért tápanyagfelvételre késztet bennünket, ami igencsak megnehezíti egy diétaszabályainak a betartását és ez által a fogyást.

Éppen ezért a fogyáshoz akalcium is jelentõs mértékben hozzájárul, és minden diétázó nõnek figyelembe kell vennie, hogy mennyi kalciumot biztosít számára a diétás étrendje, és ahiányzó mennyiséget tabletták formájában szükséges pótolnia, ha valóbansikeresen szeretné végigcsinálni a fogyókúráját.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel