Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A fogyókúra nagyon stresszes?

Diéta & Táplálkozás

A fogyókúra nagyon stresszes?

Számos egyéni tényezõ befolyásolja, hogy miért szeretne azember leadni pár kilót. Lehet az egy éppen aktuális divat, vagy éppen betegségis lehet a háttérben. A fogyás, a diétázás, a fogyókúrák mögött húzódó stresszmértéke egyéni megítéléstõl és motivációtól függ.

A fogyókúráknak természetes ciklikussága figyelhetõ meg,amire érdemes elõre felkészülnie azoknak, akik még csak most kívánnakbelevágni.

Bizony a tapasztalat szerint a szervezetünknek meg kell szoknia,hogy kevesebb energiát kap, és ez idõszak megterhelõ, hiszen ilyenkor idegesebbek és fáradtabbak is vagyunk.

De ez az idõszak gyorsan véget ér, ésegy életerõvel teltebb idõszak vár ránk, viszont ez gyakran egybeesik azzal azidõszakkal, amikor a kezdeti fogyás stagnálni kezd. Ez az ember lelkénekmegterhelõ, és ezen a ponton nem szabad feladni.

Ilyenkor kell leginkább azeszünkbe vésni, hogy kezdetben a vízháztartásból ürült ki a felesleg, ami egygyorsabb fogyást eredményezett, és még csak most jön a java, innentõl indul mega vágyott zsírégetés.

Ez magával hozza a sportok beiktatását is, hiszen hatékonyan a testmozgás támogathatja a céljaink elérését. Ilyenkor már hálásaklehetünk a centiméternek is, hiszen nem csak a mérlegen látszik a kitartómunkánk eredménye.

Még az is elképzelhetõ, hogy a mérleg nyelve meg semmoccant, viszont a szûkösebb ruhadarabok egyre kényelmesebb viseletté válnak.Lehet, hogy ezen a ponton te már el is érted a célodat, hiszen jól áll az egyiklegkedvesebb régi ruhadarabod….

De ne feledd, az elért súlyodat érdemesmegtartani, hiszen a tartós fogyás jelent igazi eredményt. Folytasd hát a megkezdett étrended és életviteled, mert ezzel elkerülheted, hogy a leadott kilók a következõ szempillantásban újabb fejtörést okozzanak neked.

Amikor a kitûzött célod már valósággá vált, már amindennapjaidat jelenti, törekedj arra, hogy ez így is maradjon. Hiába jelent alegtöbb ember számára a fogyókúra elsõ szakasza fokozottabb igénybevételt, haezen sikerül túllendülnöd, már nem lesz megerõltetõ a fogyókúrád.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel