Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A hétvégék a fogyókúrázók legnagyobb ellenségei

Diéta & Táplálkozás

A hétvégék a fogyókúrázók legnagyobb ellenségei

Mi jut eszünkbe, ha azt halljuk, hogy hétvége? A fogynivágyó emberek többsége sajnos retteg ettõl a két szabadnaptól, vagy egyhosszabb pihenést ígérõ hétvégétõl – állítja a Forza Supplements,étrend-kiegészítõket gyártó cég egyik elemzése.

A felmérés ugyanis arrólszámolt be, hogy a fogyókúrázók több mint 80%-a elgyengül a hétvégi idõszakban,és a teljes heti kalória mennyiség 50%-át is képesek elfogyasztani csak a 2 nap alatt, vagyis ez a szám a plusz tízezer kalóriát is elérheti.

Az elgyengülés és a kísértés hátterében az áll, hogyhétvégén elõkerül az alkohol, az emberek jól bevacsoráznak és ebédre több fogásis az asztalra kerül – ráadásul még a sport is kimarad ezeken a napokon.

Nagyon meglepõ a kutatás azon eredménye, hogy a hétköznapokon szigorú diéta mentén étkezõk hétvégére az egészet sutba vágják, és fikarcnyit sem foglalkoznakazzal, hogyan étkeznek.

Pedig a hétköznapok az egészséges étkezésekrõl, arendszeres mozgásról szólnak és a keretek eltökélt betartásáról. A kutatók úgylátják, hogy az eredmények pszichés okokkal magyarázhatóak.

Alapvetõen a laikus feltételezés az lenne, hogy az emberekhét közben rohannak, sokat dolgoznak, így a hétvége a legalkalmasabb idõ arra,hogy mozogjanak, figyeljenek a testükre, és az ételeikre egyaránt.

Ennekellenére a kutatásban részt vevõ diétázók zöme úgy nyilatkozott, hogy hétvégénbármit szabad, ilyenkor bármennyit lehet enni.

Ennek a hátterében talán az van,hogy az emberben már gyermekkorában kialakul az, hogy hétfõtõl péntekig szigorú menetrend szerint zajlik az élet, aztán hétvégén lehet lazítani azon a gyeplõn– vagyis a diéta szabályainak a gyeplõjén is.

A kutatás számai azt igazolják,hogy átlagosan a hétvégén napi 3000-3500 kalóriát vittek be a résztvevõk.Vagyis egy nõ 1000-1500 kalóriával evett többet, mint amire a szervezetének igénye van, míg egy férfi 500-1000 kalóriával fogyasztott többet aszükségesnél.

A hétvégék ilyen formájú gyakorlatai nem kedveznek a fogyásnak,de az egészséges életmódnak sem, azért hétvégén is érdemes szorosan tartani azta gyeplõt.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel