Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A krisztusi diéta, avagy így szabaduljunk meg öt kilótót két hét alatt

Diéta & Táplálkozás

A krisztusi diéta, avagy így szabaduljunk meg öt kilótót két hét alatt

Sokan, amikor ráeszmélnek arra, hogy fogyniuk kellene, afelgyülemlett súlyfelesleg már régen túl van az egészséges határon. Mi semégetõbb probléma ilyenkor, mint a felesleges zsírpárnák elégetése, és egymegfelelõ fogyókúrás módszer alkalmazása. A krisztusi diéta (Jézus diéta) leheta segítségünkre, ha hasonló problémákkal küzdünk.

A krisztusi diéta szülõatyja, Dr. Don Colbert, kaliforniai orvos, aki arra alapozta a módszerét, hogy abban az idõben, amikor Jézus élt,nem jelentett problémát az elhízás és a túlsúly az embereknek, hisz egészségestáplálkozás jellemezte a mindennapjaikat.

Éppen ezért az orvos azt javasolja,hogy alkalmazzuk azokat az étkezési szokásokat, amiket a jézusi korbancsináltak az emberek, és máris óriási lépést teszünk meg a fogyás útján. A krisztusiprogram alapja, hogy mielõtt enni kezdenénk, vagy mielõtt az étrendünketösszeállítanánk, fel kell tennünk azt a kérdést, hogy Vajon mit evett Jézus?. Még ha nincs is róla tényszerû információnk, hogy pontosan mi került Jézusasztalára, abban biztosak lehetünk, hogy tartósítószer és konzervek, félkészételek nem voltak abban a korban.

Ellenben olyan ételeket ehetett Jézus, amikhosszan elálltak különösebb konyhai mutatvány nélkül, vagyis rengeteg zöldség,gyümölcs, magvak, gabonák tehették ki az étkezések nagy részét, és persze a bormeg a víz. Érdemes hát ezekbõl az alapanyagokból válogatnunk, amikor akrisztusi diétába kezdünk, és biztosan megtelik majd ezekkel a tápanyagokkal isa hasunk, hiszen Jézus sem éhezett.

Az alapanyagok szigorú betartása mellett nagyon nagy jelentősége van a krisztusi diétában a böjtnek. Heti egy alkalommal szükséges aszervezet megtisztítása, amikor a szervezet képes valóban pihenni éstávozhatnak a felesleges salakanyagok.

Érdemes azt is megfogadni, hogy azétkezeseinknek megadjuk a módját, vagyis egyfajta rituálét teremtünk köré, ésamikor eszünk, akkor csak arra figyelünk, és kellõ idõt is szánunk egy-egyétkezésnek, nem csak úgy futtában kapjuk be a falatokat. Az alapanyagokbólkiindulva egy ilyen kellemes étkezés része lehet a gabonakása, a teljes kiőrlésû tészták, zöldséglevesek, saláták.

A krisztusi diéta segít abban, hogylelassuljunk és az étkezéseink köré szervezve háborítatlan életet kezdjünkélni, és ezek mellett még akár 5 kilót is leadhatunk két hét leforgása alatt.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel