A legjobb diétás receptek – Egyen úgy, mint eddig!

A fogyni vágyók leginkább azt nehezményezik egy diétásprogram alatt, hogy le kell mondaniuk a korábban megszokott és megszeretett fogásokról.

Viszont ez nem teljesen igaz, hiszen léteznek olyan jól bevált módszerek és receptek, aminek a segítségével megmaradhatunk a jól beváltételeinknél, csak alacsonyabb kalóriatartalmú változatukat kell elkészítenünk.

A következõkben bemutatunk néhány diétás receptet, amivel szeretnénk megmutatni, hogyan maradhatnak a hagyományos ételeink a fogyókúra alatt is asztalon. A titok pedig az ételek elkészítésének mikéntjében rejlik.

Egy diétában nehezen tudjuk azt elképzelni, hogy agulyásleves az asztalra kerüljön, pedig csak pár apró, a diétás receptekrejellemzõ fogást kell betartanunk, és máris élvezhetjük a diétás gulyáslevesízeit.

Mi kerüljön hát ebbe a gulyásba? 20 dkg marhalábszár, 2 dkg erdei gomba,2 dkg sárgarépa, 1 hagyma, maroknyi zeller, egy egész zöldpaprika, egy kisebbparadicsom, egy gerezd fokhagyma, fûszerpaprika, petrezselyemzöldje, valamintmértékkel ételízesítõ.

Hogyan készítsük el a diétás levesünket? Minden hozzávalót, húst és zöldségeket daraboljunk apróra. A hagymát szórjuk meg piciételízesítõvel és pároljuk üvegesre, dobjuk rá a húst, amit pörköljünkfehéredésig, majd fûszerezzük paprikával, fokhagymával, és öntsük fel vízzel.

Fõzzük addig, amíg a hús félkész nem lesz, adjuk hozzá a többi feldaraboltzöldséget is, öntsünk rá további vizet és fõzzük készre. Ez az alternatív gulyásleves 2-300 kalóriát jelent tányéronként.

A diétás gulyás mellé választhatjuk fõételnek a húsgolyókatédes-savanyú szószban, ami egy remek és ízletes diétás recept. Mire is lesz szükségünk ehhez a recepthez?

A szósz elkészítéséhez szükségünk lesz 2 evõkanálolívaolajra, egy darált hagymára, egy pohár paradicsomszószra, egy pohár szárazborra, két evõkanál mézre, egy citrom levére, egy negyed pohár borecetre, félpohár vízre, egy kis teáskanálnyi ízlés szerinti fûszerre (só csak mértékkelhasználható).

A húsgolyók elkészítéséhez pedig fél kg darált csirkefilé, kétgerezd fokhagyma, egy hagyma, egy tojás, egy kevéske koriander, fél pohárzsemlemorzsa és némi olívaolaj fog kelleni. Hogyan készíthetjük el ezt a diétás fogást?

A két evõkanál felhevített olívaolajon arany barnára dinszteljük ahagymát, amihez hozzáadjuk a paradicsomszószt, a bort, a mézet, a citromlevet,a fûszereket és mérsékelt lángon pár percig pároljuk az összetevõket.

Egy másiklábasban a darált húst kikeverjük a hagymával, fokhagymával, tojással, zsemlemorzsával és összedolgozzuk a masszát, amibõl kis golyókat formálunk. A húsgolyókat kevés olívaolajon serpenyõben arany barnára sütjük.

A barnára sülthúsgolyókat a szószhoz tesszük és még 20 percig tovább pároljuk. Két-háromdarab húsgolyó elfogyasztása további 300 kalóriát jelent a szervezetünknek.

 

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Legújabb innen - Testi Gazdagság