Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A legjobb edzésformák a has fogyásáért

Diéta & Táplálkozás

A legjobb edzésformák a has fogyásáért

A zsírpárnák hajlamosak minden testtájat beborítani, detalán a legnehezebb a hasról ledolgozni azokat a fránya úszógumikat, mert azokvalahogy nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz, akinek nem egyszerû olyangyakorlatokat találnia, amik hatékonyan formálják a hasat.

A jó hírünk viszontaz, hogy egyáltalán nem elérhetetlen álom a has lefogyasztása és formálása.Vannak olyan edzések, amik kifejezetten a hasat formálják, így kellõakaraterõvel mi is laposabb has tulajdonosai lehetünk.

Elsõsorban a has izomzatának az erõsítése hozhatja amegoldást. Ez azonban nem mûködik zsírégetõ diéta nélkül, hiszen egyszerre kelledzeni a hasfalat, hogy az minél izmosabb és feszesebb legyen, és egyszerrekell a megfelelõ diétával a hasról eltávolítani a felesleges zsírpárnákat.

Ha nem diétázunk, akkor sajnos annak az lesz a vége, hogy az izmosodó hasunk, csakjobban elõretolja az úszógumikat, és diéta nélkül az összes edzés feleslegeslesz, mert látványos eredményt nem hozhatnak. Így a diéta mellett bátran végezhetjük a klasszikus felüléseket, amiket otthon és egyedül is végre tudunkhajtani.

Az igazán hatékony nem is a teljes felülés, hanem az úgynevezett hasprés. Ezt a következõképpen tudjuk kivitelezni: hanyatt fekvésben felhúzzuk alábunkat és a talpunkat a földön tartjuk, kezünket a tarkónkra téve megemeljüka mellkasunkat olyan 30 cm-re.

A teljes gyakorlatot lassan és kimérten végezzük, fontos a gyakorlat közben a mellkas megtartása, és fontos a megfelelõ légzés is. A cél, hogy helyesen végezzük a gyakorlatot, hogy az igazán hatásoslegyen, ennek pedig a titka a lassúságban rejlik.

A klasszikus has prés a has felsõ izmait képes megdolgoztatni, akinek azonban felesleg van a hasán, annak gyakorta szükségesaz alhas izmait is erõsíteni. Erre is van lehetõségünk és gyakorlatunk is. Agyakorlat alaphelyzetében hanyatt fekszünk felhúzott lábakkal és kezünket atarkónkon tartjuk.

A derekunkat a has és a farizmok megfeszítése révén,valamint a medence billentésével végig szorítsuk a talajhoz. Majd a gyakorlatelvégzéséhez nyújtsuk ki az egyik lábunkat elõre körülbelül 45 fokos szögben, alábat tartsuk meg, majd húzzuk vissza, és mindkét lábunkra végezzük el ezt agyakorlatot.

Ez alatt a feladat alatt is nagyon fontos, hogy koncentráljunk az izmaink munkájára, a levegõvételre, és a gyakorlatot lassan végezzük a lehetõlegjobb eredmény érdekében. A felülés és lábnyújtás révén a teljes hasfalatképesek vagyunk megdolgoztatni és alak formálni.

Mit tehetünk abban az esetben, ha a laposabb has mellettkarcsúbb derekat is szeretnénk? Ehhez a legjobb gyakorlat az úgynevezett oldalsó fekvõtámasz. Ehhez az oldalunkra kell, hogy feküdjünk, és megtámasztjuk az egész testünket az alkarunk segítségével.

Fontos, hogy a has és a popsi,valamint a lábak izmai legyenek végig feszesek. Ebben a tartásban szépen lassanfelemeljük a csípõnket a földrõl, amilyen magasra csak tudjuk, picit megtartjuka levegõben a csípõnket, majd szépen lassan visszaengedjük. A hangsúly ebben az esetben is a koncentrált és kimért gyakorlaton van.

Az egyes helyi gyakorlatok mellett vannak olyan, az egész testet átmozgató mozgásformák is, amiknek a segítségével lehetõség nyílik ateljes hasat is átmozgatni. Ilyen mozgásforma például a hastánc, ami csodásanformálja a has és derék vonalait, valamint a csípõt, és még a popsit is.

Jótékonyan hat a nõiességre, arról nem is beszélve, hogy a házaséletet is színesíthetõegy-egy csábító csípõmozdulat. A hastánc olyannyira képes átmozgatni a hasat,hogy egy 30 perces tánc hatására másnap már küzdenünk kell az izomlázzal.

A hastánchoz hasonlóan hatékony módszerek a fitnesz tánc, a hullahopp karikázás,a társastánc, a zumba. Ezek mind olyan mozgásformák, amiket zsírégetõ diétával kombinálva igazán hatásos fogyást eredményezhetnek a hason és a csípõn egyaránt.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel