A legjobb GI diéta receptek

Rengeteg fogyni vágyó ismeri a GI diétát, és azt is tudja,hogy ez az egyik leghatékonyabb módszer, amit csak választhat, ha szeretnefelesleges kilóitól megszabadulni. Kevesebben tudják, hogyan is készítsenekolyan recepteket, amik a GI diétában megállják a helyüket.

Szeretnék ezértsegíteni az olvasóinknak, és cikkünkben bemutatjuk egy nap étrendjét a GI diétában, amihez megfelelõ és a sikert biztosító recepteket is adunk.

Nézzük is meg gyorsan, milyen reggelivel indulhat a nap, haa GI diéta mellett tesszük le a voksunkat.

Egy rendkívül egyszerû és gyors, mégis tápláló és alacsony kalóriatartalmú reggeli a gyümölcsös mandulás zabkása. Az elkészítéséhezvegyünk egy evõkanál zabpelyhet és zabkorpát, pár szem mandulát és áfonyát. Az áfonya kivételével müzlis tálba dobáljuk ezeket az összetevõket és felöntjükfél pohár sovány tejjel.

Mehet is a mikróba körülbelül másfél percre. Ennyi idõalatt szépen felfõ, figyeljünk, hogy a tej ne fusson ki közben. Majd hûlnihagyjuk a kész zabkását, és langyosan az áfonya szemek társaságában márfogyaszthatjuk is a tápláló reggelinket, amitõl igazán energikusak leszünk akövetkezõ pár órában.

Milyen fogást tehetünk az asztalra ebéd idõben, ha a GI diéta mellett kötelezõdtünk el?

Most ismerkedjünk meg egy igazán kalóriaszegényfõfogással, a rakott füstölt sajtos cukkínivel, amibõl egy adag csupán 350-380 kalóriát tartalmaz. Az elkészítéshez vegyünk 2 kisebb cukkinit, 1 lilahagymát,8 koktélparadicsomot, 8 szelet füstölt sajtot, 1 szál kaprot, 2 tojássárgáját,4 evõkanál zabpelyhet, 1 joghurtot, 2 evõkanál reszelt sajtot, 1 evõkanálolívaolajt és fûszereket.

A fõfogás egy rendkívül egyszerû étel, elkészítése nagyon könnyû. A sütõt melegítsük elõ 160-180 fokra. Vegyünk elõ egy tûzállóedényt, amit kenjünk ki az olívaolajjal. Daraboljuk fel minden hozzávalót így asajtot, a megtisztított cukkinit, hagymát, paradicsomot, kaprot.

Az edénybehelyezzük bele a cukkini felét, amire rétegezzünk sajtot, majd tegyünk rá akaporból és a hagymából fél adagot, és oszlassuk el egyenletesen a koktélparadicsomokfelét is. Ezt a réteget már fûszerezhetjük, azonban a sóval bánjunk mértékkel.

Megszórjuk a zabpehely felével is ezeket a rétegeket, majd a hozzávalók másik felét is rétegesen a tányérba pakoljuk, így lesz még egy réteg cukkini, sajt, kapor,hagyma, paradicsom egymáson, amire ugyancsak szórhatunk fûszereket és azabpehely másik felét.

A joghurtot kikeverjük a tojássárgájával, amit a tálbaöntünk és a rakott étel tetején egyenletesen elkenünk. A tetejét még reszeltsajttal megszórjuk, majd az elõmelegített sütõben körülbelül 25-30 perc alattkészre sütjük, mire a sajt megpirul a tetején, addig minden hozzávaló összesülés megpuhul a rakott fogásban.

A reggeli és az ebéd után már csak a vacsora van hátra. Avacsora is valamilyen fõtt, sült étel lehet a GI diétában, és a köztiétkezésekkor érdemes a nyers zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani. A vacsorahasonlóan az ebédhez egyfajta fõfogás lehet.

Ilyen meleg vacsora ötlet avirslis tojás, amihez veszünk egy kis olívaolajt és elkészítjük rajta a virslisrántottánkat.

A GI diétában bátran ehetünk vacsorára salátákat is, akár gyümölcssalátát is, amit feldobhatunk egy szelet sajtos abonettel, hogy kellõenkiadós legyen a nap utolsó étkezése is, ami még így is garantáltankalóriaszegény fogás lesz.

 

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Legújabb innen - Testi Gazdagság