Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Diéta & Táplálkozás

A pados diéta

A pados diéta napjaink egyik kevésbé ismert fogyókúrásmódszere, pedig az elvei nem új keletûek, és már számos ember adta le afelesleges kilóit ezzel a módszerrel. A pados diéta elég radikális és kegyetlendiéta, ami ennek ellenére is egyre inkább elterjedõben van.

Nagyon fontoskihangsúlyozni, hogy csak és kizárólag teljesen egészséges emberek fogyhatnakezzel a módszerrel. Jó néhány célcsoportról elmondható, hogy teljesen ki vannakzárva ebbõl a diétából, és nem próbálhatják ki ezt a módszert. Vagyis tiltott a pados diéta gyerekek, idõsek, gyenge immunrendszerû emberek számára, kismamáknak, szoptatós anyukáknak sem szabad kipróbálni, illetve senkinek,akinek valamilyen ismert betegsége van.

Sõt, ha valaki makkegészséges ezt adiétát két hétnél tovább nem alkalmazhatja. Mindez már elég sokat elárul arról,hogy milyen kemény diétával is van dolgunk, ami megterheli a szervezetet, decserébe hatékonyan segít leadni a felesleges kilókat. Viszont az egészségünkmindennél fontosabb, még a fogyásnál is, éppen ezért ha valamilyenrendellenességet vagy rosszullétet tapasztalunk, akkor gondolkodás nélkülhagyjuk abba a diétát, és együnk a megszokott módon.

A pados diéta kevés kalóriát biztosít a szervezet számára. Éppen ezért érdemes olyan idõszakra beiktatnunk, amikor még megterhelõ szellemi tevékenységet sem végzünk, az intenzív sportokról pedig jobb, ha lemondunk errea 14 napra.

A rendszeres mozgás lehet egy könnyû séta vagy néhány kíméletes tornagyakorlat. A lemondások azonban eredményt hoznak, hiszen 14 nap alattkörülbelül 10 kilótól szabadulhatunk meg, attól függõen, hogy mekkoratestsúllyal kezdtük a diétát. A 14 nap után pedig az lesz a feladatunk, hogyegy változatos és egészséges, harmonikus étrend szerint étkezzünk, hogy a kéthét önfeláldozása megtérüljön, és hosszú távon képesek legyünk megõrizni azelért testsúlyunkat.

Nézzük csak, milyen mintaétrendet ajánl a pados diéta? Akövetkezõ hét nap étrendjét ismételhetjük két héten át, évente kétszer élhetünkezzel a diétával, az alkalmak között fél év szünetet hagyva. A diéta alatt csakszénsavmentes vizet ihatunk vagy gyógyteát, az alkoholt számûznünk kell.

1. nap:

Reggeli: egy cukormentes feketekávé és egyzsemle

Ebéd: két keményre fõtt tojás spenóttal és fejessalátával vagy retekkel

Vacsora: egy szelet grillezett sovány szárnyashús vagy hal egy kis mustárral

2. nap:

Reggeli: ugyanaz, mint az elsõ napon

Ebéd: sovány hús grillezve zöldsaláta ágyon

Vacsora: nagyobb mennyiségû gépsonka teljeskiõrlésû zsemlével

3. nap:

Reggeli: ugyanaz, mint az elsõ napon

Ebéd: paradicsomos saláta két keményre fõtttojással dúsítva

Vacsora: gépsonka és zöldséges saláta

4. nap:

Reggeli: ugyanaz, mint az elsõ napon

Ebéd: keményre fõtt tojás sajttal és répássalátával, vagy nyers répával

Vacsora: friss gyümölcs egy pohár sovány natúrjoghurttal

5. nap:

Reggeli: ugyanaz, mint az elsõ napon

Ebéd: párolt hal és paradicsom

Vacsora: csirkemell grillen, zöld saláta ágyon

6. nap:

Reggeli: ugyanaz, mint az elsõ napon

Ebéd: korlátlan mennyiségû grillcsirke (köretnélkül)

Vacsora: répa és két darab keményre fõtt tojás

7. nap:

Reggeli: egy cukormentes citromos, mézes tea (adiéta többi napján is fogyasztható a kávé helyett)

Ebéd: csirkemell grillen, zöldséggel vagygyümölccsel

Vacsora: bármelyik vacsora választható az elmúlthat nap étrendjébõl

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel