Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A reggeli kihagyásával is fogyhatunk egészségesen

Diéta & Táplálkozás

A reggeli kihagyásával is fogyhatunk egészségesen

Számtalan dietetikus és táplálkozási szakember állítjateljes meggyõzõdéssel, hogy a nap nélkülözhetetlen étkezése a reggeli, aminektartalmasnak kell lennie és semmiképpen sem maradhat ki a napi étrendünkrõl areggelink elfogyasztása.…

Most egy ezzel ellentétes kutatási eredmény látottnapvilágot, ami szerint igenis elhagyható a reggeli, igaz nem minden egyes alkalommal, de egy héten párszor dönthetünk úgy egy szigorú diétában, hogy nemeszünk semmit a reggeli idõpontban.

Általánosságban azért javasolják a reggeli elfogyasztását,hogy ne kínozzon bennünket farkaséhség az ebédnél, illetve vacsorakor; és ezzelmegelõzhetjük, hogy a reggel megspórolt kalóriát esetleg napközben többszörösenbepótoljuk.

A legfrissebb kutatási eredmények szerint nem lehet ezt ilyen általánosítás mellett mindenkire kijelenteni, hiszen nem eszik mindenkikényszeresen, így az sem garantált, hogy a kimaradt reggeli miatt az emberkésõbb kompenzálni akarja majd a kimaradt kalóriákat.

Bár a tapasztalat az,hogy éhesebbek vagyunk, ha nem reggelizünk, azonban nem törvényszerû, hogy többet is eszünk majd ebédkor és vacsorakor, hiszen van egy normál mennyiség,amit egy-egy étkezéskor fogyasztunk – így ha kihagyjuk a reggelit, akkorvalójában azzal a napi elfogyasztott kalóriák számát csak csökkenteni tudjuk.

A kutatásban két csoport vett részt, a kutatás résztvevõiteljesen önkéntesen vettek részt a kísérletekben. Az egyik csoport tartalmas éskiadós reggelit kapott, a másik csoport viszont nem reggelizhetett mindenesetben.

Majd megfigyelték, hogy mennyit esznek a csoport tagjai a többiétkezésnél, és az eredmények alapján azt tapasztalták a kutatók, hogy akiknél kimaradt a reggeli bár éhesebbek voltak, de nem ettek jelentõsen többet, mint egyébként.

Vagyis összességében a nem reggelizõ csoport tagjai több mint 400 kalóriával kevesebbet ettek egy nap.

A kutatók az eredmények fényében elismerikés kihangsúlyozzák, hogy a reggeli valóban elengedhetetlen az  során, azonban átmeneti jelleggel egy-egy diéta idején a gyorsabb éshatásosabb eredmények érdekében elhagyható egy-egy reggeli.

Viszont a kívántsúly elérését követõen kötelezõ visszatérni a rendszeres reggeli fogyasztásra.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel