Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A tartós fogyókúra titka

Diéta & Táplálkozás

A tartós fogyókúra titka

Számtalan ember számára jelentene megoldást, ha tudná, hogymi a valóban tartós fogyás titka. Rengeteg ember küzd ugyanis azzal a problémával, hogy a leadott kilók csak ideig-óráig maradnak távol, késõbb azonban többszöröse lesz a súlyfelesleg, mint korábban. Általában az ember ilyenkor azt hiszi, hogy az a fogyókúrás módszer nem volt a legmegfelelõbb,amit éppen választott.

Pedig az igazságot máshol kell keresnünk, valaholegészen közel, valahol a saját házunk táján, valahol önmagunkban és a helytelen élet módunkban. Szeretnénk azoknak segíteni, akik hasonló problémákkal küzdenek,hiszen megoldás mindenre létezik, és pár tanács betartásával a tartós fogyás issikeresebb lehet.

A lehetõ legjobb döntés, ha hátat fordítunk a rapidmódszereknek, és inkább a valós életmódváltásra koncentrálunk. Az életmódváltások mindenben képes átformálni az életünket, és sok alapvetõ dologra tudmegtanítani bennünket.

Segít a tudatosságban és a mértéktartásban, segítészrevenni, hogy a testünknek valójában mire is van szüksége. Hiszen az csakegy dolog, hogy éppen mit kívánunk meg, arra nem biztos, hogy a testünknekszüksége is van.

Érdemes mély önvizsgálatot tartankunk, és elismerni, hahajlamosak vagyunk kényszerbõl enni, az unalom kényszere miatt, a szomorúság kényszeremiatt, a stressz kényszere miatt… vagy bármi más miatt, amire egyébkéntvalójában nincsen semmi szükségünk, hiszen a felesleges evés és nassolás ahízás elõszobája.

Az igazi megismerést és felismerést, és az elsõ lépést a tudatosság felé az hozhatja meg, ha mi magunk képesek vagyunk meghatározni azt,hogy mekkora testsúllyal és milyen alakkal éreznénk magunkat jól a bõrünkben,és mi az, ami minket elégedettséggel tölt el, amiért hajlandóak vagyunk hosszútávon megváltozni figyelembe véve a saját korlátainkat, genetikai hajlamunkatés lehetõségeinket. Hiszen a belsõ motiváció a legnagyobb hajtóerõ a fogyásútján.

A tartós fogyás igazi változással érhetõ el, ami aztjelenti, hogy minden rossz szokást kiiktatunk, és helyette jó szokásokatvezetünk be az életünkbe, amik segítik nekünk elérni a karcsú és vékony alakot.

Mondjunk le a csokiról és együnk gyümölcsöt helyette; napi 2-3 étkezés helyettinkább együnk öt-hat alkalommal; ügyeljünk arra is, hogy a fõétkezés tényleg fõétkezés legyen; figyeljünk a napi ritmusra is, és igazodjunk ehhez hosszútávon.

Nem szabad elfelejtenünk a mozgás fontosságát, azonban a kiadós sportután a pihenést sem szabad megvonnunk magunktól, hiszen a kettõ egyensúlyávalteremthetõ meg az igazán tartós fogyás.

Ha szeretnénk megõrizni a már elértalakot és testsúlyt a legjobb, ha heti három alkalommal legalább fél órát sportra tudunk szánni. Ez a sport nem versenysportot jelent, dönthetünk úgy is,hogy kétnaponta kellemes, tempós, harminc perces sétára indulunk.

A legjobbpedig, amit tehetünk még, ha este idõben lefekszünk aludni, és megadjuk a szervezetünk számára a pihentetõ alvás lehetõségét is. A tartós fogyás egykomoly cél, ami komoly munkával érhetõ el, amihez viszont pihenésre is szükségvan.

A pihenés azért is fontos, mert egy fáradt ember könnyebben eltéríthetõ az útjáról, könnyebben beadja a derekát a csábításnak – és a tartósfogyás útján is számtalan ilyennel lehet találkozni. Sõt olyan helyzetek is állhatnak elõttünk, amikrõl kifejezetten tudjuk, hogy nehéz lesz majdmegállnunk a bûnözést, és nehéz lesz majd megállj parancsolni magunknak.

Ilyenhelyzetek elõtt a legjobb, amit tehetünk, hogy elõre trenírozzuk magunkat, a lelkünket, hogy kitartóak tudunk maradni, és semmi sem téríthet el bennünket acélunktól.

Említettük már a stressz evést, bizony a stressz egy óriásiellenség, ha tartós fogyásról van szó; hiszen számtalan ember gondolja úgy,hogy a stresszel csak úgy tud megküzdeni, ha eszik. Viszont ez egyetlen diétátsem segít túlzott mértékben, sõt.

A tartós fogyás érdekében a legjobb döntésmegtanulni szembenézni a stresszel és megtanulni, hogyan tudjuk a lehetõlegjobban kezelni a stresszt kiváltó helyzeteket.

A stressz kezelése azért isfontos, hiszen ahogy a stressz hormon termelõdni kezd, úgy kezdõdik meg egy láthatatlanfolyamat a testünkben, ami az anyagcsere lassulásával, raktározással jár; és ezzel meggátolja a kezeletlen stressz a tartós fogyást.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel