Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A világ legegészségesebb ételei

Diéta & Táplálkozás

A világ legegészségesebb ételei

Az igényesen összeválogatott ételek ugyancsak meghatározzákvitalitásunkat, akár csak a sport. A testmozgás motorja az energiában rejlik,az egészséges életmód motorja pedig a tudatos evés, aminek az is része, hamegszámoljuk a bevinni kívánt kalóriák mennyiségét.

Sörélesztõ, spenót, fekete és zöld tea, sovány marhahús,csipkebogyó, brokkoli, tengeri lazac, szója, tojás, tej – vajon mi a közös ezekben az ételekben? Egy német dietétikával foglalkozó szakkönyv szerint ez avilág 10 legegészségesebb étele.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy ezeket a minõségihozzávalókat felhasználni, akár 3 napra olyan tápláló és egészséges étrendet tudunk összeállítani, ami egyáltalán nem hizlal.

A reggelire fogyasztott sovány tej – ha a kalóriadúsabb változat helyett ezt választod – csodálatos fehérjebomba. Popeye kedvencét ésgyermekkori csemegét varázsolhat az asztalra a spenót és tükörtojás kombinációthasználva.

Ebédre kellõ energiát adhat számodra a fõtt sovány marha párolt brokkolival. Bár a marha vörös hús, fõzve és sovány változatban tökéletesválasztás lehet.

A csipkebogyóból hidegen – hogy ne károsodjon vitamintartalma – teát készítve igazi C-vitamin bombát kapunk. A fekete tea és a zöldtea hidegen és melegen fogyasztva is kellemes italunk lehet, a zöld teazsírfogó és koleszterin csökkentõ hatásával igazi társ a fogyókúrában.

A tengeri lazac az a halféle, amit korlátlan mennyiségben ehetünk bármilyen fogyókúra során, ráadásul rengeteg fehérjét és ásványianyagot is viszünk vele a szervezetünkbe, ellenben zsírt egy falatnyit sem.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel