Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A zsír rossz? Nem feltétlenül, sőt segít a fogyásban is!

Diéta & Táplálkozás

A zsír rossz? Nem feltétlenül, sőt segít a fogyásban is!

Egy fogyókúra alatt a zsírokra általában mumuskénttekintünk, ami válogatás nélkül csak rosszat tehet velünk az alakformálássorán. Az általánosítás helyett érdemes jobban megismerkedni a zsírsejtekkel,hiszen az ún. barna zsírok kifejezetten hasznosak a szervezet számára.

A szervezet barna és fehér zsírsejtekbõl épül fel, ahogy aztszámos orvosi vizsgálódás eredményeként tudjuk. A fehér zsírok raktároznak, ígyfelelõsségre vonhatóak az elhízás folyamatában; a barna zsírok azonban a fehérzsírraktárak kipakolása révén képes óriási hõtermelésre, ezzel biztosítvaszervezetünk hõháztartását.

Így a barna zsírok a megfelelõ hõháztartáskialakítása és fenntartása érdekében lényegében zsírégetést végeznek aszervezetben, vagyis segítenek a fehér zsírok pusztításában és ez által magábana fogyás folyamatában tesznek jó szolgálatot.

Rendkívül érdekes – annak ellenére, hogy a fentieket mártudva, egyáltalán nem örömteli, hogy a szervezetben jóval kisebb számban találhatóak meg a barna zsírok, mint a fehér, raktározó társaik; és ahogyöregszünk egyre kevesebb lesz belõl, fõleg a nyaki tájékon találhatóak meg.

Természetesen hajlam is hozzájárul ahhoz, hogy pontosan mennyi fehér és barnazsírunk van.

Viszont a hõháztartás szabályozásából kiindulva van néhány aprótrükk, amivel elérhetjük, hogy barna zsírjaink aktívan dolgozzanak: vegyükalacsonyabbra a fûtést, igyunk hideg italokat, végezzünk rendszeres testmozgást– így munkára bírjuk a hõháztartás felelõseit. Ételeink közül pedig atejtermékek képesek mozgásba lendíteni a barna zsírjainkat.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel