Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Amikor egy nő meghízik

Diéta & Táplálkozás

Amikor egy nő meghízik

Elõtérbe kerül a fogyókúra lehetõsége. Az elsõ dologviszont, amire meg kell adni a választ az, az, hogy mi az elhízás oka. Egygyermek születése miatt történt, egészségügyi probléma áll a háttérben(anyagcserezavar, cukorbetegség) vagy éppen a testmozgás hiányzik az emberéletébõl.

Az elhízás hátterében rejlõ ok kiderítése adhatja arra is a megoldást,hogyan érdemes elérni a vágyott súlyt – ezért is fontos tudni, hogy mi áll a hízás mögött.

Ha egy gyermek születése a mögöttes ok, akkor általábannincs ok az aggodalomra.

Az elsõ pár évben a gyermek gondozása, a háztartásvezetése, a meleg étel biztosítása a családnak annyi teendõvel halmozza el azújdonsült anyát, hogy alig van ideje enni, leginkább alvásra használja afelszabaduló idejét – hiszen az is elég kimerítõ, hogy nem csak az új, anyaszerepben, hanem a háziasszony szerepében is meg akar felelni ilyenkor egy nõ.

Érdemes a gyermek három éves körül újra elõvenni a kérdést, és ha elégedetlenaz ember lánya a súlyával, elég ilyenkor belevágni egy-egy fogyókúrába vagyéletmódváltásba. Az elsõ évek a gyermek születése után maradjon háborítatlan,és legyen élvezetes annak minden perce.

Egészségügyi probléma is okozhatja a súlygyarapodást. Alelassult emésztés, bélmûködés következtében is elszaporodhat az emberen asúlyfelesleg, okozhatja a problémát anyagcserezavar, de akár diabétesz is.

Egészségügyi problémával a háttérben mindenképpen orvos támogatása szükséges amegfelelõ étrend megválasztásához, és a szükséges gyógyszerek kiválasztásához. Érdemes ilyenkor alternatív gyógyászattal is foglalkozó orvos segítségét kérni.

Ilyen alternatív lehetõség az akupunktúra, ami a gyógyszerek mellett továbbitámogatást jelenthet számodra a mellékhatásoktól mentes könnyed ésfájdalommentes fogyásban.

A mozgáshiányos életmód is okozhat elhízást. Ilyenkor talánkönnyebb dolga van az embernek, mint hinné, hiszen a testmozgásban rejlik afogyás kulcsa. Egy átgondolt diéta is segít ilyenkor, de a sportolás és az aktív életmódon kell, legyen a hangsúly, hiszen ennek hiánya okozta afelesleges kilók felszedését.

Lehet, hogy kevésbé megterhelõ otthon ülni a kedvenc karosszékedben, mint futni párkört a környezõ zöldövezetben, de hidd el, hogy megéri a mozgásba befektetettidõ, mert ezzel csak a vitalitásod és az alakod lesz jobb, mint valaha – akedvenc karosszéked ebben nem tud segíteni neked. Sportolj és egyél tudatosan,hogy olvadjanak rólad a kilók!

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel