Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Az elmúlt évek leghatásosabb diétái

Diéta & Táplálkozás

Az elmúlt évek leghatásosabb diétái

Ahány ház, annyi szokás – tartja a régi mondás, és lassan eza fogyókúrás programokra is igaz, hiszen Dunát lehet belõlük rekeszteni.Fejtörést is okozhat, ha szeretnénk a leghatékonyabb diétás módszerkiválasztani az elérhetõ programok közül.

Viszont a Google ebben is asegítségünkre lehet, mert megmutatja számunkra, hogy melyek azok a diétásprogramok, amelyeke tapasztalatok által igazoltan segítették a tavalyi évben afogyni vágyókat.

Lássuk csak, a Google keresõ eredményei alapján a lista aranyérmese a GI diéta, ezüstérmese a Dunkan program, bronzérmese a Paleolitdiéta; és a dobogóról ugyan lecsúszva, de hatékonyságukban kiemelkedõ diétákmég netezõk körében a Léböjt-kúra, a Vércsoport diéta, a káposztaleves kúra ésaz alma diéta is. Érdemes pár sor erejéig bemutatni ezeket a nagynépszerûségnek örvendõ diétákat.

A GI diéta – dietetikusok által is elismert – hatékonyságaés népszerûsége abban rejlik, hogy egészséges táplálkozást kínál a felhasználóiszámára. Szakemberek a fogyni vágyók mellett az IR problémákkal küzdõknek isajánlják, hiszen a diétában egyetlen dologra kell koncentrálni, ami nem más,mint az egyenletes vércukorszint megtartása.

A program alapja éppen ezért az egyesélelmiszerek glikémiás indexe, aminek a segítségével könnyen összeállítható egyolyan étrend, ami segít kiegyensúlyozni a vér inzulin szintjét.

A Dunkan diéta nem kedvez a vegetáriánusoknak, ám annálinkább kedvelni fogják az igazi húsevõk, hiszen a program négy fázisra bontvasegít tartósan megszabadulni a súlyfeleslegtõl és támogat egy egészségesebb életmód kialakításában is.

A Paleolit diéta alapja a gabonafélék kizárása a mindennapiétkezésekbõl – a fogyni vágyókon kívül segítséget jelenthet a gombás megbetegedésekkelküzdõknek és a gluténérzékenységben szenvedõknek is. A Paleolit diéta egyfajtakõkori étkezést jelent, hiszen a kúra során csupán olyan ételeket ehetünk ésolyan formában, amiket és ahogyan azt õskori elõdeink is tették.

A Léböjt kúra rettentõen gyors fogyást kínál a felhasználók számára. Pár nap alatt szemmel látható fogyás érhetõ el egy megfelelõprogrammal, hiszen a szilárd táplálékot kiiktatva, de kellõ mennyiségûfolyékony tápanyagot adva a szervezetnek az elkezdi a felesleges zsírokatlebontani, és kevés idõ leforgása alatt karcsúbb alakot eredményez.

A Vércsoport diéta segítségével mindenki összeállíthat egyegyedi, zsírégetõ diétát, aki ismeri a vércsoportját. A program alapjai azalternatív gyógyászatig nyúlnak vissza, és a Földön számtalan ember érte már elezzel a hatékony programmal a vágyott fogyást.

A káposztaleves diéta, a léböjt diétához hasonlóan, gyors eredményekkel kecsegteti a fogyni vágyókat – ráadásul ez egy hagyományosmódszer, ami már hosszú évek óta segíti a nõket a fogyásban.

Az alma diéta is rendelkezik azokkal a kedvezõtulajdonságokkal, mint a káposztaleves diéta. Az alma ráadásul sokak kedvencgyümölcse, ami a fogyás mellett immunerõsítõ hatású is, köszönhetõen ásványianyag és vitamin tartalmának. Számos kipróbált módszerrel tudja támogatni afogyásunkat az alma, amivel ráadásul még egészségesebbek is leszünk, ígyérdemes beiktatni egy ilyen programot is a diétánkba.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel