Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Az étcsoki vagy a tejcsoki hizlal jobban?

Diéta & Táplálkozás

Az étcsoki vagy a tejcsoki hizlal jobban?

Vannak olyan diéták és fogyókúrás étrendek, amelyekelnézõek, ha az étcsokoládéról van szó, mondván, nem hizlal úgy és a vércukorsem ingadozik tõle. Egy dán kutatás segített kideríteni, hogy ez csupán egyvárosi legenda-e vagy tényként kezelhetjük.

A tanulmány szerint a tejcsokoládéval szemben az étcsokoládé hamarabb eltelíti a gyomrot, laktatóbb,így alkalmasabb arra, hogy diétában segítsen csökkenteni a csoki utánisóvárgást és adjon egy kis boldogsághormont a fogyasztója számára.

Az étcsokoládé fogyasztásának más jótékony hatásai isvannak, segít az alakunk megtartásában is. Ez annak a tulajdonságánakköszönhetõ, hogy egy kis étcsokoládét elfogyasztva kevésbé kívánjuk majd megzsíros és sós fogásokat, így mértékkel érdemes az étcsokoládéból fogyasztanunk.

A dán kutatásban 16 fiatal vett részt a Koppenhágai Egyetem tanulói közül, akika kísérlet során két csoportban vettek részt. Az egyik csoportban étcsokoládétkaptak, a másik csoportban tejcsokoládét fogyasztottak – mindkettõ mennyiségeés kalóriaértéke megegyezett.

A csokoládék elfogyasztása után önbevallásonalapuló teszteket töltöttek ki a fiatalok a megkívánt ételekrõl és azéhségérzetükrõl. Majd eltelt 2,5 óra, és mindenkit pizzával kínáltak, azzal azinstrukcióval, hogy annyit egyenek belõle, amivel jól is laknak.

A végeredményszerint az étcsokoládét fogyasztók 15%-kal evett kevesebb pizzát, mint azok atársaik, akik tejcsokoládéból lakmároztak.

A kérdõívek kitöltése szerint iselmondható, hogy a résztvevõk is tapasztalták, hogy nem kívánják annyira a sós,zsíros, édes ételeket az étcsokoládé elfogyasztását követõen. A megfelelõminõségû étcsokoládékat antioxidáns tartalmuk miatt érdemes mértékkelmindenkinek fogyasztania.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel