Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Brideorexia – Menyasszonyként is lehet táplálkozási zavarunk

Diéta & Táplálkozás

Brideorexia – Menyasszonyként is lehet táplálkozási zavarunk

Brideorexia névre keresztelte el az orvostudomány – azanorexia már sokak számára ismert problémakörének egyik alfajaként, amenyasszonyokat érintõ táplálkozási zavart.

Manapság olyannyira jellemzõvé vált az esküvõ elõtti idõszakban folytatott fogyókúra, és az általa kialakulóbetegség, hogy külön névvel kellett illetni a problémát.

Hiszen gyakran valódiegészségügyi kockázatok húzódnak a háttérben, amikor leginkább a menyasszony,élete nagy napja elõtt próbálja tökéletes formába hozni magát.

A veszély azokata menyasszonyokat fenyegeti, akik nagyon rövid idõn belül a lehetõ legtöbb súlyfeleslegtõl szeretnének megszabadulni, és ezért nem riadnak vissza az egészségüketkárosító módszerek alkalmazásától sem.

A brideorexia megnevezés olyan táplálkozási zavart takar,amely kutatási eredmények szerint a házasulandó nõk közel 75%-át érintheti az esküvõt megelõzõ fél évben, és nem ritkán egészségügyi szövõdményekkel jár.

Akutatások szerint a menyasszonyok zöme még akkor is hajlandó fogyókúrábakezdeni az esküvõ kedvéért, ha közben várandós, pedig ebben az áldottállapotban különösen fontos a tudatos, rendszeres és egészséges étkezés.

Ezzel ellentétben a brideorexia éheztetést jelent, ami sem a leendõ feleségnek nemtesz jót, nem is beszélve a leendõ anyáról és gyermekérõl.

Az orvosok, és a témában más érintett szakemberek szerint azúj keletû probléma motorja az esküvõipar. A trendek és a divat azt diktálja,hogy mind a férj, mind a feleség tökéletes formában kell, hogy legyen életüklegszebb napján.

A brideorexia révén azonban nem biztos, hogy ez egy elérhetõállapot lesz az ifjú párnak, hisz a betegség koplalással jár, és nagy mértékben folyadékfogyasztáson alapszik – a Nagy Napon így leginkább egy leharcolt, azönsanyargatásban teljesen kimerült és dezorganizált pár jelenik meg.

Érdemes ideje korán felismerni ezt a nehézséget és felvenni a harcot a probléma ellen,nehogy az élet legszebb napja az élet legszörnyûbb napjává váljon.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel