Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Cékla: Az egyik legjobb diétás étel és áldásos tulajdonságai

Diéta & Táplálkozás

Cékla: Az egyik legjobb diétás étel és áldásos tulajdonságai

„Alma, cékla, alma répa;

fõzelékbõl minden napra;

s igaz, mint az egyszer egy;

hogy a betegség összemegy” – szól a kis gyermekvers.

Valóban igaz, hogy mind a zöldségek és mind a gyümölcsökrendkívül magas hatékonysággal védik a szervezetünket. A cékláról is tudjuk,hogy ital és étel formájában is ajánlott fogyasztani, hiszen megõrizhetjük veleaz egészségünket.

Viszont nem csak egyszerûen egészségmegõrzõ hatása van,számos jótékony hatást gyakorol még a szervezetünkre, és a diétánkat iskedvezõen segítheti.

Rendkívül gazdag a cékla antioxidánsban, aminek révén távol tartja a rákos megbetegedéseket, és a már kialakult betegség esetében segítmegelõzni annak elburjánzását.

Az antioxidáns tartalma segíti az emésztést,kedvezõen befolyásolja az anyagcserét, igazi kis takarító szolgáltatást hajtvégre a belekben salaktalanító hatása révén. Segíti a szervezet lúgosítását, ésa vörösvérsejtképzésben is fontos szerepe lehet.

Igazi immunerõsítõ zöldségünka cékla, a hûvös és hideg idõ beköszöntével ezért érdemes rendszeresen feltálalnunk a céklából a fogásaink mellé, hogy hatékonyan tudjunk védekezni avírusokkal és baktériumokkal szemben.

A cékla káliumban ugyancsak rendkívülgazdag, így képes erõsíteni az izomzatot, és jó hatással van az erõnlétünkreis. A kálium emellett a diétára is jótékony hatással van, hiszen segíti azsírégetést.

Éppen ezért a cékla lé minden diéta hasznos kiegészítõje lehet,mert felgyorsítja a zsír leolvadását a testünkrõl, jól döntünk, ha mindenétkezés elõtt iszunk egy pohárkával belõle.

Diétában is nyugodtan ehetjüknyersen vagy savanyúként feldolgozva, ilyen formában is támogatja céljainkelérését, így az sem árthat, ha minden étkezésnél szilárd formában is elõkerüla cékla.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel