Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Diéta és fitness, avagy fogyj mozogva és jókat falatozva

Diéta & Táplálkozás

Diéta és fitness, avagy fogyj mozogva és jókat falatozva

A diéta és a fitness sikeresen kiegészítik egymást, így haszeretnénk a lehetõ legtöbb súlyfeleslegnek búcsút mondani és szeretnénk azéletünket is egy minõségi mederbe terelni érdemes kiaknázni a táplálkozás és atestmozgás kombinációjában rejlõ lehetõségeket – állítják a fogyni vágyókatsegítõ szakemberek.

A diéta támogat bennünket abban, hogy változtassunk az életvitelünkön, és lerakjuk egy egészségesebb táplálkozás alapjait; ha emellémég rendszeres testmozgást is végzünk a vágyott céljainkat hatékonyabbanérhetjük el.

A diéta mellett a fitness abban segít bennünket, hogy tényleg tartós fogyást érjünk el; ami nem csak az alakunkra van jótékony hatással,hanem hosszú távon a közérzetünkre, a boldogságunkra, az önmagunkkal valóelégedettségünkre, és a mosolygós arcunkra.

Nézzük meg egy konkrét példánkeresztül, hogyan érhetjük el ezeket a kedvezõ hatásokat!

Célként tûztük ki, hogy kombináljuk a diéta és a fitness módszereit. Ehhez egy olyan, már a Bibliában is említett, rostban gazdag élelmiszerthívhatunk segítségül, mint a füge.

A füge hazánkban is könnyedén beszerezhetõ,alapvetõen Kis-Ázsiából származik, de a franciák és a törökök is termesztik ezta szenzációs zsírégetõ gyümölcsöt, aminek fantasztikus méregtelenítõ hatása is van a szervezetünkre.

Ha segítségül hívjuk a diétánkban a rendszeres mozgásmellé a fügét – mint kiegészítõ táplálékot, vagy mint a diétánk alapját – 4 hét alatt akár 5 kilót is leadhatunk.

A füge jellegzetes apró magjai segítenek salaktalanítani a szervezetet, hisz felgyorsítják az anyagcserét éskitakarítják a bélrendszert.

Persze azt nem szabad elfelejtenünk, hogy akedvezõ hatás érdekében kellõ mennyiségû folyadékot kell fogyasztanunk, hiszen így valósulhat meg a könnyebb emésztés, és a tápanyagok optimálisabb felhasználásais.

A fügének káliumtartalma révén jótékony hatása van afolyadékháztartásunkra is, így izzasztó sportok mellé kifejezetten ajánlott afogyasztása.

A kálium mellett a füge nagy mennyiségben tartalmaz cinket és Bvitaminokat, amik az anyagcsere folyamatainkra vannak kedvezõ hatással, így a fogyáshoz is hozzájárulnak.

fitness gyakorlatokkal párosulva pedig még inkábbérvényesülnek a kedvezõ hatások, ezzel is biztosítva a tartós fogyáslehetõségét.

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen gyakorlatok, milyentestmozgás végzése során érvényesülnek leginkább a füge kedvezõ hatásai.Szerencsére nem csak egy bizonyos mozgásforma ajánlott, számtalan lehetõség közül választhatunk saját ízlésünknek megfelelõen.

Futhatunk, sétálhatunk,végezhetünk intenzívebb vagy éppen kevésbé megterhelõ tornagyakorlatokat.

Érdemes azonban arra figyelnünk, hogy alkalmanként fél órát szánjunk a mozgásra és végezzük azt a szabadban, hogy a lehetõ legjobb lehessen az összehatás.

Haigazán elszántak vagyunk, szemmel látható eredményekre vágyunk, érdemes maximalizálni a lehetõségeinket.

Ebben az esetben válasszunk intenzív mozgásformát és heti három alkalommal szánjunk rá egy órát, hogy saját bõrünkön érezhessük, ahogy olvadnak a kilók és feszesebbé válnak a kritikustestrészeink, legyen az a combunk, a derekunk vagy akár a csípõnk és a hasunk.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel