A fogyni vágyók gyakran úgy gondolják, hogy számukra mindenízletes és édes falat tiltott a diéta során, pedig ez egyáltalán nem igaz.
Azédes harapnivaló azonban nem minden esetben azt jelenti, hogy az tele vancukorral gondoljunk csak a gyümölcsökre. Rengeteg diétás recept elérhetõ manapság, amik közül kedvünkre válogathatunk.
Lássuk csak ez alkalommal a banános-kókuszos zabgombóc receptjét.
Hozzávalók a gombóchoz: 5 evõkanál kókusz, 12 evõkanál víz,16 evõkanál zabpehely, kicsi szalalkáli, 2 tojás, kicsi édesítõszer (de ez nyugodtan elhagyható)
Hozzávalók a töltelékhez: banánon puding, kókusz, kicsi édesítõszer(de ez nyugodtan elhagyható)
Elõször a sütemény alapját, a gombócokat készítjük el. Ehhezkettéválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét, mindkettõt habosra keverjük. Egytálban a tojássárgájához keverjük a zabot, a kókuszt, a szalalkálit és a tojásfehérjét,majd a vizet is. A víz segítségével állítjuk be megfelelõ állagúra a masszát, ami nem szabad, hogy túl lágy vagy folyós legyen. Ebbõl a masszábólformázhatunk gombócokat, vagy egy muffin formába is pakolhatjuk azt. A sütõtmelegítsük elõ 180 fokra, és süssük a gombócokat/muffin alapokat 10-15 percig.
A töltelék elkészítése is egyszerû, hiszen a banános pudingcsomagolásán található információk szerint kell eljárnunk, annyi különbséggel,hogy feldobjuk egy kevés kókusszal a pudingot. Közben bizonyára a gombócok iskisültek, érdemes kivárni, míg kihûlnek az összetevõk, majd a gombócokbavágjunk lyukat, és töltsük bele a pudingot. Már fogyaszthatjuk is a diétásdesszertünket.