Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Egészséges és még nem is hizlal – Fogyasszunk salátát minden mennyiségben!

Diéta & Táplálkozás

Egészséges és még nem is hizlal – Fogyasszunk salátát minden mennyiségben!

Az ókor óta tudjuk, hogy a saláták fogyasztása rendkívülkedvezõ a szervezetünk számára, éppen ezért évszázadok óta jóízûen fogyasztjuka zöldségekben gazdag salátákat.

Az emberi tapasztalatot a tudomány isigazolta, és minden napra ajánlja a vitaminban, rostban, ásványi anyagban gazdag saláták fogyasztását.

Vitaminok közül leginkább E és C vitaminbanbõvelkedik, és ami még ennél is fontosabb, hogy folsavat és likopint tudunkbiztosítani a szervezetünk számára a salátákkal.

A diétázóknak pedig egyenesenjó hír, hogy bármennyit fogyaszthatunk belõle, mert az nem befolyásolja az alakunkat, salátáktól nem fogunk elhízni.

Vajon mi a likopin és a folsav, és miért jelentõsek aszervezetünk számára? A likopin egyfajta karotinoid, vagyis antioxidáns. A szervezetünket leginkább a rákos megbetegedésektõl védi, és azok közül is aférfiak számára fenyegetõ prosztatarák ellen nyújthatja a legjobb védelmet.

Napi szintû fogyasztásával sokat tehetünk a szívbetegség, az idõskori vakságprevenciójában és a ráncok kialakulását is késleltethetjük.

A folsav a szívet és az érrendszert védi, valamintterhességben és terhesség elõtt van a szervezetnek több folsavra szüksége, hogya velõcsõ-záródási és egyéb rendellenességektõl megóvjuk a magzatot.

Kutatásokszerint a Parkinson-kór, az Alzheimer-kór, a daganatos megbetegedések és a depresszió elleni harcban és prevencióban is jelentõs szerepet kap a folsav. Afelsorolt kedvezõ hatások mellett talán senkinek sem okoz már meglepetést, hogymiért érdemes minden nap friss salátát fogyasztanunk.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel