Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Egészséges ételek, amelyek hizlalnak

Diéta & Táplálkozás

Egészséges ételek, amelyek hizlalnak

Általános nézet, hogy az egészségtelen étel hizlal, azegészséges étel pedig nem. Ez az állítás így nem állja meg a helyét. Vannakolyan a szervezet számára hasznos élelmiszerek, amik kedvezõ hatásokatgyakorolnak, viszont korlátlan fogyasztásukkal hízás érhetõ el.

Ilyen étel a majonézes saláta. A zöldségtartalma révén azanyagcserét fokozó hatása van, és a majonéznek köszönhetõen laktató, viszonthatalmas kalóriamennyiséget is jelent. Éppen ezért a saláták ízesítésére jobbfûszereket, citromlevet és olajakat használni.

A frissen facsart gyümölcslevek is rendkívül egészségesek,és igazi vitaminbombának tekinthetõ, viszont jelentõs a kalóriatartalmuk agyümölcscukor miatt. Persze ezekben nincs adalék és hozzáadott cukor, ennekellenére érdemes mérsékelni egy diétában a frissen facsart gyümölcsöket.

A mézet sokan használják, remek helyettesítõje a cukornak,viszont nem éppen diétás fogás. A GI indexe 90 feletti, ami elképesztõen magas,így diétákban ugyancsak érdemes mérsékelni a fogyasztását.

A müzli sem túl jó választás egy diétában. Könnyûösszekeverni a teljes kiõrlésû gabonákkal, és zabpelyhekkel, amik valóban nemhizlalnak. De a müzlikben annyira sok ízfokozó, adalék, és cukor van, hogyérdemes messze elkerülni.

Az édesítõszerek is kedveltek a diétában. Ezzel kapcsolatbanazt szükséges tisztázni, hogy annak ellenére magas a kalóriaértéke, hogy nem emeli meg a vércukorszintet.

A joghurt egy másik ilyen téves választás a diétákban,hiszen legtöbbjük magas zsírtartalmú, és egyértelmûen hízást eredményez. Hafogyasztjuk õket, a zsírszegény változatokat keressük.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel