Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Egy diéta, amitől fiatal maradhatsz

Diéta & Táplálkozás

Egy diéta, amitől fiatal maradhatsz

Vajon létezik-e fiatalító diéta? A szakemberek válasza erreminden esetben az, hogy nem.

Ennek az oka pedig az, hogy nem lehet csak olyanételeket ennünk, amik fiatalon tartanak bennünket, az ugyanis egyoldalú táplálkozáshoz vezetne, és ez egy nagyon veszélyes területe a táplálkozásnak,amit a szakemberek senkinek sem kívánhatnak.

A szervezetnek számos olyantápanyagra van szüksége az optimális mûködéshez, amit csakis az egészséges,tudatosan felépített és kellõen változatos étrend adhat meg.

A fiatalítódiétára tekintsünk inkább úgy, mint az egészséges életmód elõszobájára, ésezzel a törekvéssel már nem sok választ el bennünket attól, hogy áttérjünk egyhosszú távon is fenntartható egészséges életvitelre.

A fiatalság általában olyan alapanyagokkal tartható fenn,amelyek gazdag antioxidáns források, hiszen ezek segítenek megelõzni adaganatos megbetegedések kialakulását és az öregedés folyamatát is lassítják.

Az antioxidánsok mellett a megfelelõ vitaminok és ásványi anyagok tarthatnak bennünket fiatalon. Az egyoldalú diéták sajnos nem vezetnek sehova, és csakhátrányuk van, elõnyük szinte semmi.

Fontos, hogy olyan étrend szerintétkezzünk, amiben változatosan ehetünk lazacot, brokkolit, krumplit,csicseriborsót, csirkét, hüvelyeseket, salátákat… és mindent, amirõl tudjuk,hogy az egészségünket szolgálják, mert így maradhatunk fiatalok.

Az orvosok is elismerik a mediterrán diéták jótékonyhatását, és azok fiatalító voltát. Ezekben a diétákban a zöldségek, gyümölcsök,teljes kiõrlésû gabonák, sovány húsok, szárnyasok kapnak hangsúlyos helyet, ésezzel segítik a súlyvesztést, a salaktalanítást és lassítják az öregedést.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel