Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Egy hét alatt két kiló mínusz – Ismerd meg a gyömbérdiétát!

Diéta & Táplálkozás

Egy hét alatt két kiló mínusz – Ismerd meg a gyömbérdiétát!

Számtalan fogyasztó hatású növényhez juthatunk hozzá,amikrõl nem is gondolnánk, hogy mennyire hatékonyak, és milyen mértékbensegíthetik a fogyást. Ilyen növényünk a gyömbér is, amibõl 7 napon át mindenfõétkezésünkhöz fogyasztva egy keveset, akár két kilót is leadhatunk az egy hétalatt.

A gyömbér érdekes alakú gyöktörzse évezredek óta az alternatív gyógyászat egyik természetes alapanyaga, ami olyan betegségekrejelent gyógyírt, mint a reuma, a hányinger, a fejfájás és az emésztési problémák.

A gyömbér összetevõinek köszönhetõen kedvezõen befolyásolja az anyagcserét, ésezzel a hatással járulhat hozzá a sikeres fogyáshoz is. A gingerol és shogalrévén kapja a gyömbér a zamatos, csípõs ízét, amik hozzájárulnak az emésztésfelgyorsításához.

Ugyancsak ezt a hatást érik el a kurkuminok és afitokemikáliák, ráadásul még a rákos megbetegedések prevenciójában issegítségünkre vannak ezek az anyagok.

A súlyfelesleg leadásában az anyagcserére gyakorolt kedvezõ hatásai révén lehet remek társ a gyömbér, hisz segíti felhasználni aszénhidrátokat és a zsírokat, gyulladáscsökkentõ és egyben a gyomor hõreceptoraira is aktivizáló hatást fejt ki.

Ha szeretnénk megtapasztalni agyömbér gyógyhatásait, akkor érdemes gyömbérkúrát tartanunk, ami annyit tesz,hogy 7 napon át minden étkezés elõtt vagy után együnk meg egy teáskanálnyi gyömbért.

Ez egy viszonyítási alap, ettõl, ha úgy érezzük, nyugodtan el lehettérni, hiszen minden szervezet másképpen mûködik, és másképpen dolgozza fel azegyes tápanyagokat, így a gyömbért is.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel