Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Egy saját fogyókúra blog is sokat segíthet a fogyásban

Diéta & Táplálkozás

Egy saját fogyókúra blog is sokat segíthet a fogyásban

A fogyás alapját szinte mindenkinél a megfelelő ösztönzés adja, ami annyit jelent a gyakorlatban, hogy ha nincs egy megfelelő cél az ember kezében, egy olyan bizonyítási vágy, ami mindig visszatereli a helyes útra, akkor a kezdeti lelkesedés nagyon hamar alábbhagyhat.

Hogy kinek és milyen ösztönzés áll a rendelkezésére, az rendkívül széles skálán mozoghat. Valaki, azért adja le kilóit, hogy a párjának ismét a kedvére tegyen, más pedig azért, hogy egészségesen megérje az időskort, de akadnak olyanok is, akik egyszerűen csak változtatni akarnak, és ezen az úton családtagok vagy barátok egyaránt elkísérik.

Ezek olyan dolgok, melyek segíthetnek visszatérni a helyes ösvényre, ha esetleg megbillennénk vagy meginognánk. Hogy mi a teendő abban az esetben, ha ezek közül egyik megoldás sem jöhet szóba nálunk?

Rengeteg sikertörténettel találkoztunk, ahol egy saját fogyókúra blog elindítása segített abban, hogy az illető megszabaduljon feleslegétől. Nyilván ilyenkor nem az a motivációs erő, hogy valaki híres bloggerré váljon vagy pénzt keressen ezzel a tevékenységével – bár benne van a pakliban –, sokkal inkább az, hogy legyen mihez nyúlni, ha valamiért elveszítettük volna a motivációnkat.

Lássuk néhány pontban, hogy miért is jó ebből a szempontból egy fogyókúra blogra támaszkodni!

Megismerhetjük magunkat

Nagyon sok emberrel alapvető probléma a fogyókúra előtt, hogy azért nem tudja leadni a felesleges kilókat, mert egyszerűen nem ismeri önmagát, és nem ismeri a testét.

Ehhez nyújt segítséget egy saját blog elindítása, hiszen amennyiben leírjuk a gondolatainkat, az valójában olyan lesz, mintha egy saját tankönyvet indítottunk volna magunk számára, melyben le lesz írva, hogy miként reagált a szervezetünk például ilyen-olyan módosításokra, legyen szó akár a mozgásról, akár az étkezésről.

Ez alapján pedig a jövőben sokkal célzottabbá tehetjük a fogyókúrát, ezáltal jobb eredményre is számíthatunk.

 Visszakereshető lesz az eredmény

Az eredménykövetés a sikeres fogyókúra kapcsán kiemelkedően fontos lehet, ebben pedig egy általunk vezetett blog – legyen az akár nyilvános, akár magán, vagy csak egy szűk körnek elérhető – tökéletesen alkalmas arra, hogy nyomon követhessük eredményünket, vagyis azt, hogy honnan indultunk, és milyen utat jártunk be a fogyásig.

Különösen pozitív ezen a téren, ha fotókkal is folyamatosan dokumentáljuk az eseményeket, hiszen bár a száraz adatokkal ugyanolyan hatásos lehet az önigazolás, azonban néhány fénykép azért mindig jobban szemlélteti a fogyást.

Valahol leírhatjuk a gondolatainkat

Rengeteg fogyókúrázó szenved attól a problémától, hogy magára marad a gondolataival. Ez alapvetően nagy baj, hiszen amennyiben nem tudjuk megosztani valakivel a kétségeinket, de legalábbis kiírni magunkból, akkor a túlsúlyhoz még különféle mentális gondok is csatlakozhatnak.

Ez pedig nemhogy megnehezíti a fogyást, de mindemellett sokat ronthat a helyzetünkön, hiszen a mentális probléma esetén nem lehet a fogyásra koncentrálni, inkább jellemzően hízás jelentkezik.

Követőket és motivátorokat szerezhetünk

Szintén nagyon nyomós érv a saját fogyókúra blog elindítása mellett, hogy ezzel nemcsak magunkat motiválhatjuk, hanem szerezhetünk követőket, akikből motivátorok válhatnak, ezáltal kialakul egy olyan körforgás, aminek részeként nemcsak a mi fogyásunk lehet könnyebb, hanem akár másokét is megkönnyíthetjük.

Különösen jót tesz ez azoknak, akik hajlamosak azt hinni, hogy egyedül vannak a világon a problémájukkal!

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel