Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Egyél jókedvűen és fogyj nevetve!

Diéta & Táplálkozás

Egyél jókedvűen és fogyj nevetve!

Fogyókúra egyenlõ kínszenvedés és tortúra – gondolja magábanszámtalan ember, aki már legalább egyszer fogyókúrázott.

Pedig ebben az esetbenis igaz, hogy a cél szentesíti az eszközt, és egy csinosabb alak, egyegészségesebb életforma reményében elkezdett diéta éppen, hogy a jó kedvrõl ésa vidámságról kellene, hogy szóljon.

Egy egészen frissen megjelent finntanulmányban olvasható, hogy a közérzetünkre hatalmas hatással vannak azelfogyasztott ételeink, és maga a közérzet és hangulat is meghatározó szerepetjátszik abban, hogyan és milyen sikerességgel tudunk fogyni.

A Kelet-Finnországi Egyetem kutatói reprezentatívfelmérésükben arra az eredményre jutottak, hogy számos étel idézhet elõ depressziót és hangulatromlást. Az eredmények szerint ezek az ételek általábana hizlaló és egészségtelen fogásokat jelentik, mint például a gyorsételek.

AnuRuusunen, kutatásvezetõ úgy nyilatkozott, hogy a felmérés szerint boldogabbakés jobb kedvûek azok az emberek, akik egészséges ételekre (zöldség, gyümölcs,hal, baromfi, teljes kiõrlésû pékáru) alapozzák az étrendjüket, ellenbenazokkal, akik sok zsíros ételt fogyasztanak.

A kutatók ki is mutatták a depresszió tüneteit azoknak a körében, akik sok cukros, zsíros ételt ettek,vagy éppen gyakran nassoltak.

Az egészséges és tudatos táplálkozás nem pusztán az alakunkravan hatással, hanem azt is meghatározza, hogy milyen a közérzetünk és milyen akedvünk, hogy mennyire vagyunk boldogok – vonják le végsõ következtetéseiket afinn szakemberek.

Ezek az eredmények pedig azt is jelentik, hogy a fogyókúra nem gyötrelem, nem a lemondás és a megvonás a lényeg, hanem hogy jókedvûenadjuk le a felesleges kilóinkat.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel