Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Fehérje diéta – Az igazi zsírfaló!

Diéta & Táplálkozás

Fehérje diéta – Az igazi zsírfaló!

Számtalan diétás módszer látott már napvilágot, ezek közülaz egyik leghatékonyabb és legrövidebb idõn belül látványos eredményekkelkecsegtetõ programként tartjuk számon a fehérje diétát. A köznyelv gyakran csakzsírfalóként emlegeti ezt a diétát, hiszen segítségével már a diéta elsõ napjánelkezdjük lebontani a felgyûlt zsírpárnáinkat.

A fehérje program hatalmaselõnye, hogy segít az egészségünk megõrzésében is a valóban látványos fogyáslehetõsége mellett. A fehérje diéta előnyeinek és hatékony zsírégető hatásának következtében rendkívül népszerű a diétázók körében.

Általános tévhit, hogy a fogyókúrák során minél kevesebbeteszünk, annál hatékonyabbak lehetünk. Ha a szervezet éhezik és teljesenlemerül, az kimerültséget, az ellenálló képesség romlását eredményezi. A károsközérzeti hatások mellett pedig az alakunknak sem kedvez a koplalás, hiszen aszervezet a gyors energia reményében az izomzatot építi majd le, és nem azsírpárnákat égeti el.

A fehérje diéta alapja éppen ezért a megemelt fehérjefogyasztásra épül, így a szervezet megkapja a szükséges tápanyagot, és amûködéséhez szükséges energiát majd a zsírraktárakból nyeri, vagyis beindítja afogyást.

A fehérje diéta éppen ezért olyan étkezési szokásokat segítelsajátítani, amelyek beépítik a mindennapokba a fehérjében gazdag fogásokat, aminõségi alapanyagokat. A fehérjefogyasztás az immunrendszer támogatása és afogyás beindítása mellett egyéb hasznos folyamatokat is elindít a szervezetben.A fehérje segít abban, hogy teltségérzet alakuljon ki a gyomorban, vagyis fehérjét fogyasztva később éhezünk majd meg.

Viszont a fehérje esetén isérdemes betartani bizonyos korlátokat, és mértéket kell tartanunk, hiszen ebbenaz esetben sem ajánlott átesnünk a ló túloldalára – hiszen a szélsõségek nemjárulnak hozzá az egészségünk megõrzéséhez.

Hogyan mûködik a fehérje diéta? Egy olyan étrendsegítségével, amiben emelt a fehérje mennyisége, ellenben csökkentett aszénhidrát és zsír beviteli lehetõsége. Elõtérbe kerülnek a sovány húsok,sajtok, tejtermékek. A fehérjében gazdag ételek általában nagyon kalóriaszegények, hiszen alig van bennük zsír és szénhidrát.

A következõmintaétrend segítségével a gyakorlatban is elképzelhetõ a diéta mûködése.Figyelnünk kell arra, hogy 7 napnál tovább ne alkalmazzuk ezt a kúrát, viszontha 7 napon át betartjuk az étrend elõírásait, akár 3 kilót is leadhatunkmegõrizve vitalitásunkat, állóképességünket és kondíciónkat.

A mintaétrend a következõ:

1.nap:

Reggeli: sovány tej, 2 db lágy tojás

Tízórai: sovány joghurt

Ebéd: grillezett csirkehús, párolt brokkolivalvagy rizzsel

Uzsonna: 3 kanál mogyorókrémet vagy soványjoghurt

Vacsora: fõtt tojásos saláta

2. nap:

Reggeli: fõtt tojás és paradicsom

Tízórai: egy sárgarépa vagy egy joghurt

Ebéd: grillezett pulykamell, párolt brokkolivalvagy kelbimbóval

Uzsonna: gyümölcs vagy sovány joghurt

Vacsora: bõséges zöldsaláta, sovány sajttal

3. nap:

Reggeli: müzli sovány tejjel

Tízórai: sovány joghurt

Ebéd: spenótfõzelék és két fõtt tojás

Uzsonna: mogyoró és tej vagy joghurt

Vacsora: babsaláta

4. nap:

Reggeli: 1 pohár sovány tej vagy banán

Tízórai: sovány joghurt

Ebéd: tonhalas szendvics (lehet benne tojás,sajt, paradicsom)

Uzsonna: alma egy pohár tejjel

Vacsora: 1 pohár kefir és zöldségek

5. nap:

Reggeli: 1 joghurt

Tízórai: 1 banán és sovány tej

Ebéd: párolt vagy grillezett hal zöldsalátával

Uzsonna: gyümölcs és tej

Vacsora: zöldségleves

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel