Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Fogyás diéta nélkül? A jövőben ez is lehetséges lehet!

Diéta & Táplálkozás

Fogyás diéta nélkül? A jövőben ez is lehetséges lehet!

Az OB gén felel az elhízásért az esetek nagy részében –jelentette ki már 1994-ben az orvostudomány. Nagy kíváncsiság övezte márakkoriban ezt az eredményt, és sokan gondoltak a fogyásról úgy, hogy egyedülezt a felelõs gént kellene manipulálni ahhoz, hogy kevesebb embernek okozzongondot a túlsúly.

Orvosok kísérleti egereken végzett kutatásaik során ismertékfel, hogy sovány egerek vérét kövér egerek vérébe fecskendezve, a kövér egerekfogyásnak indulnak – mindez már három évtizede ismert az orvostudomány elõtt.

Ekkor jöttek rá az OB gén szerepére a fogyásban, és fedezték fel, hogy a zsírsejtek tartalmazzák ezt a gént, és mûködése által a szervezet több leptintképes, amivel többször, illetve hamarabb kap olyan jelzést az agy a gyomorból,hogy az ember pocakja megtelt és jóllakott – így az ember kevesebbet eszik,kevésbé raktározza súlyfelesleg formájában a feleslegesen bevitt tápanyagokat.

Az OB gén megismerése után egy gyógyszerkészítésért felelõsvállalat jogot szerzett a leptin gyártásához, és egyben kísérletek indultak azOB gén befolyásolását lehetõvé tevõ készítmény teszteléséhez, annak érdekében,hogy a túlsúlyos emberek diéta nélkül is le tudjanak fogyni.

Viszont akísérletek addig a pontig jutottak, hogy a szakemberek felismerték a kövéremberekben nem a leptin mennyisége okozza az elhízást, hanem a kommunikációzavara. Vagyis a leptin hírvivõ szerepét akadályozza valami, így az agy nem kapjelzést arról, hogy az ember jóllakott, és állandó éhségérzet gyötri azelhízottakat, ami hozzájárul a zsírraktárak felépítéséhez.

Hogy milyen okok,hogy milyen magyarázat áll e mögött a kommunikációs zavar mögött, azt az orvostudománymég mindig keresi, és ha megtalálja, azzal véget vethet az elhízás járványszerûterjedésének.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel