Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Fogyás gyorsan és jókedvvel? A fogyókúrás csoportokban van a titok!

Diéta & Táplálkozás

Fogyás gyorsan és jókedvvel? A fogyókúrás csoportokban van a titok!

Egyedül kevésbé sikeres a fogyás, mint egy fogyókúráscsoportban – állítja a houstoni Baylor Egyetem Orvostudományi Karánaklegfrissebb kutatása.

A kutatók megvizsgálták a Weight Watchers fogyókúráscsoportot, és azt tapasztalták, hogy a csoport tagjai ötször annyit fogytak,mint a magányos fogyókúrázók; aminek a hátterében a csoporttagok egymásragyakorolt pozitív hatásai állhatnak.

Dr. Craig Johnston, kutatásvezetõ úgynyilatkozott, hogy az eltérés egyértelmû a két csoport között, és bizonyítottanszámszerûsíthetõ, hogy a fogyókúrás csoporthoz önként csatlakozók többetképesek fogyni, mint az önállóan, egyedül próbálkozó társaik – mindez egy féléven át tartó kutatás megfigyelései alapján jelenthetõ ki.

A Weight Watchers tagok átlagosan 4 kilót adtak le, míg az egyedül fogyózók 0,8 kilót adtak le 90 napleforgása alatt. A következõ három hónap alatt a magányosan fogyók hízni kezdtek, míg a Weight Watchers tagok további átlag 0,5 kilót fogytak.

Így azösszesített fél éves idõtávban a csoportosan fogyók leadtak 4,5 kilót, míg azegyedül fogyóknak csak 0,6 kilót sikerült leadniuk.

Dr. Craig szerint ezek az eredmények azért lenyûgözõek, merta csoportban fogyás számos esetben orvosi szempontból is jelentõs mértékû volt,és ezzel többen is elérték azt a súlycsökkenést a csoportból, ami már az elhízással összefüggõ megbetegedések elõfordulásának a rizikóját is jelentõsen csökkenti (cukorbetegség, szívbetegség, érrendszeri problémák).

A kutatókszerint a jelenség hátterében egy nagyon egyszerû emberi motiváció áll,mégpedig az, hogy az ember, társas lény, és elõdeink egyedfejlõdése is aztmutatja, hogy az ember akkor képes túlélni és fejlõdni, ha egy közösség tagjalehet.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel