Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Fogyj a Facebook segítségével!

Diéta & Táplálkozás

Fogyj a Facebook segítségével!

A legújabb tengerentúli kutatás eredményei szerint aközösségi média, így a Facebook segítségével búcsút inthetünk feleslegeskilóinknak.

Bár a technika fejlõdése, a sok TV és számítógép elsõsorban atestmozgást szorította vissza az emberek életébõl, olyan pozitív hatásait is tapasztalhatjuk a közösségi médiának, amik a fogyást támogatják.

Az amerikai kutatás több év kísérletét fogja össze, amibõlkiderül, hogy a Facebook igen hatékonyan hozzájárulhat a diéták sikeréhez.

Eztegy igen egyszerû kísérleti felállással vizsgálták meg a kutatók. Avizsgálatban munkahelyi diétás program résztvevõi vettek részt.

A kutatók két csapatra osztották a diétázókat, ahol az egyik csapat klasszikus módszerekkelfogyókúrázott, a másik csapat viszont létrehozott egy zárt Facebook közösséget,ahol a diéta alatt tartották a kapcsolatot egymással és megosztották azeredményeket, motiválták egymást.

A zárt Facebook csoport támogató ereje számszerûsíthetõvévált a fogyásban, hisz a csoport tagja majdnem fele annyival többet fogytak,mint a klasszikus módon fogyókúrázó csoport.

További megfigyelés a kutatássorán, hogy a közösségi médiát nem alkalmazó csoportból a résztvevõk negyedelemorzsolódott, addig a Facebook csoport tagjai között elenyészõ volt ehhezképest azoknak a száma, akik feladták a diétát.

A Facebook közösségépítõszerepét hangsúlyozták ki a kutatók, és azt, hogy mekkora lehetõség rejlik a közösségben és abban, ha az ember mögött áll egy támogató csapat, akitõlfolyamatosan megerõsítéseket és visszajelzéseket kaphat, ahol folyamatosanjelen van egymás motiválása.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel