Az õsz az emberek egy részének már egyet jelent a hidegebbidõjárás okozta raktározással, és nem csak a természet gyümölcseinekbetakarítására gondolunk itt, hanem a zsírraktárak feltöltésére.
Viszont nagyonsok ember tekint úgy erre az idõszakra, hogy remek lehetõséget kínálnak a különbözõ gyümölcsök és zöldségek a fogyásra, a diétára és az immunerõsítésre.
A cikkünkben most néhány dzsúsz ötletét osztjuk meg az olvasókkal, amikgarantáltan jobb kedvre derítik az embert. Az alapanyagok beszerzése rendkívülegyszerû, itthon is könnyen elérhetõ termékeket vonultatunk fel.
Az elsõ javaslatunk a homoktövis ital elkészítése, ami C-vitamin bomba, immunerõsítõ és még fogyasztó hatású is. Emellett pedigjó hatással van a közérzetünkre, a kedvünkre is.
A második javaslatunk az aszalt szilva ital, ami kiváló zsírégetõ, erõsíti az ellenálló képességünket,és a teltségérzethez is hozzájárul, nem mellesleg visszaidézi számunkra a nyáriszilva betakarítás idõszakát is, így garantáltan melegséget hoz a napjainkba,ha reggel és este is fogyasztunk belõle.
Igazi õszi alapanyag a cékla. Nincs is más dolgunk, mint napi szinten fél liter céklalevet fogyasztanunk, és márissokat tettünk az egészségünkért, hiszen a céklával fogyni és salaktalanítaniegyaránt lehet, és remek immunerõsítõ nedû is a cékla lé.
A piros szõlõlé is képes a fentebbiekre, sõt testünket is fiatalítja és agyunkat is frissentartja.