Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Fogyjon a gondolat erejével!

Diéta & Táplálkozás

Fogyjon a gondolat erejével!

A sikeres fogyásnak csak egyik összetevõje a megfelelõdiétás és fogyókúrás módszer kiválasztása, vagyis a megfelelõen összeállítottdiéta és a megfelelõen felépített edzésterv.

Emellett leginkább arra vanszükség, hogy mi megtaláljuk magunkban azt a kellõ akaraterõt és céltudatosságot, amire a teljes folyamat alatt támaszkodhatunk. Sok mindenagyban dõl el, és igaz ez a fogyókúrára is.

A kellõ elszántság mellett az isfontos, hogy elhitessük az agyunkkal azt, hogy az a bizonyos mennyiségû étel,amit egy-egy étkezés alkalmával elfogyaszthatunk, számunkra elegendõ éskielégítõ – ezt a pozitív üzenetet kell közvetítenünk, hogy igazán sikeresenvegyük a diéta akadályait.

Az agyunk szabályozza, hogy mennyire vagyunk éhesek és mennyire laktunk jól – állítják a tudósok.

Éppen ezért, ha sikerül elhitetnünkaz agyunkkal, hogy a diétás adag elegendõ, több is, mint szükséges; megfelelõmennyiség számunkra; azzal azt érhetjük el, hogy késõbb éhezünk csak meg – ígyszámolnak be a rendkívüli eredményekrõl a kutatók.

Mindemellett az éhségérzet csökkentésében az is a fogyni vágyók segítségére lehet, ha pontosan felidéznek egy korábban elfogyasztott fogást, hiszen ezzel szinte azt a hatást érik el,mintha újból elfogyasztották volna azt az ételt.

Mindezek fényében elmondható,hogy a teltség érzése vagy éppen az éhség érzése egyrészt attól függ, hogymekkora adagnak ítéljük meg mi magunk az elfogyasztandó ételünket; másrésztpedig attól függ, hogy milyen emlékképeket tárolunk a korábbi ételekrõl,fogásokról.

A kutatók két csoport részvételével végeztek kísérletet.Mindkét csoport láthatta a gyümölcsturmix összetevõit, azonban az egyik csoportnak csak egy fél turmixhoz szükséges gyümölcs adagot mutattak.

Akövetkezõ feladat mindkét csoport számára az volt, hogy becsüljék meg mennyirelaknak majd jól a turmixtól, ezt a becslést a turmix ivása elõtt 1 órával és a megivást követõ 3 órával is értékelniük kellett.

A kísérlet eredménye pedig az lett,hogy akik több gyümölcsöt láttak õk úgy érezték, hogy jobban eltelítette õket a turmix – a valóságban azonban mindkét csoport féladagnyi turmixot ivott meg.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel