Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Fogyókúra az étteremben? Ez sem lehetetlen!

Diéta & Táplálkozás

Fogyókúra az étteremben? Ez sem lehetetlen!

Az Illinoisi Egyetem orvosai kutatást végeztek arról, hogylehet-e étteremben is tartani magunkat a fogyókúrás terveinkhez. A kutatásieredmények szerint ez nagyban függ attól az apróságtól, hogy azasztaltársaságunk mennyire támogató ebben a kérdésben, hiszen ez hatalmasbefolyással van arra, hogy mit fogunk rendelni az étlapról.

A kutatás eredményei szerint, ha többen gyûlnek össze egy asztaltársaságban, akkor nagyon hasonló fogások kerülnek majd az asztalra –nyilatkozta Brenna Ellison, a kutatás vezetõje.

A kutatásban három hónapon átgyûjtötték az adatokat az étkezési szokásokról egy stillwateri étteremben. Apincérek három különbözõ étlapot kínáltak a betévedõ vendégeknek: az étlaponszerepeltek 1) a fogások és az árak, 2) a fogások, árak és kalóriák, 3) afogások, árak, kalóriák mellett színekkel is jelölték a kalóriamennyiséget,ahogy a közlekedési lámpa segít eligazodni, voltak piros, sárga és zöld fogások.

A pincérek szerint ez a legutóbbi megoldás gyakran beszélgetéseket indított elaz asztaltársaság tagjai között az egyes fogásokról.

A kutatás eredményei szerint a nagy csoportok általában alacsonyabb kalóriatartalmú ételeket kértek, míg a néhány fõs vagy párokesetében rendelt fogások teljesen véletlenszerûen alakultak.

A kutatók szerintebben az éttermi példában az derül ki, hogy a csoportnyomás egy ilyen egyszerûválasztási helyzetben is érvényesül, mint az ételrendelés, mert hajlamosabba kvagyunk egészségesebben enni, ha több ember vesz minket körül. Sõt mi több, azadta leginkább az elégedettség érzését, hogy az asztaltársaság hasonló ételeketfogyasztott.

Így egy diéta alatt is bátran betérhetünk egy étterembe, csak arrakell figyelnünk, hogy kellõen nagy társasággal érkezzünk, és így kevésbé esünkmajd kísértésbe, hogy a legkedvesebb falatok helyet a legegészségesebbfogásokat részesítsük elõnyben.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel