Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Fogyókúra erőlködés nélkül

Diéta & Táplálkozás

Fogyókúra erőlködés nélkül

Az akupunktúra, a test meghatározott pontjaink elvégzettpontos tûszúrások tudománya, a klasszikus keleti orvoslás hatékony módszere. Azalapelv szerint minden egyes testi problémának van egy pontos helye atestünkön, amit ha tűszúrással stimulálnak, akkor a szervezet elindul a gyógyulás útján. Az akupunktúra a súlyfelesleg leadásában is segítségünkrelehet.

Az akupunktúrával támogatott fogyás folyamatának kéttechnikája van.

Hetente kétszer érdemes alkalmazni a klasszikus kezelésimódszert. Ekkor a megfelelõ pontokba rugalmas és igen vékony tûket szúrnak,amik körülbelül 20-25 percig a testünkön maradnak, miközben mi csak pihenünk. Acsak pár kiló súlytöbblet esetén használt és ajánlott módszer az úgynevezett,fültû.

A kezelés során a fogyni vágyó fülébe két-két aranyozott tû kerül. Az éhségérzet jelentkezésekor ezeket a tűket kell megnyomni a fülben és azéhségérzet elmúlik, vagy csökken, és ennek köszönhetõen kevesebb étellel isbeérjük. A fültû segítségével 10 nap alatt 1,5 kilót adhatunk le, ami egyteljesen ideális és a szervezet számára reálisan kezelhetõ fogyás, egészségesmértékû fogyás, aminél többet más módszer esetében sem várhatunk el.

A klasszikus tûszúrást elkerülve a lézeres akupunktúramellett is dönthetünk. Ebben az esetben a tûket kis lézerfények helyettesítik,amik stimulálják a szükséges pontokat. Elõnye, hogy nem fáj és nyomot semhagynak a tûk, csupán egy kis csiklandozást érezhetünk.

Az akupunktúrás fogyókúra fájdalommentek vagy csak apró fájdalommal járó kezelési lehetőséget kínál a mellékhatások kockázata nélkül. Segít az emésztés és az anyagcsere folyamatainak rendezésében, és képesbefolyásolni az éhségérzetet.

Hogyan segíthet az akupunktúra és mi az, amit a fogynivágyónak még meg kell tennie a siker érdekében? Erre a pontos választ akkorlehet megadni, ha tudjuk, hogy mekkora súlyfeleslegrõl van szó. A harminc kilópluszon önmagában az akupunktúra sem tud segíteni.

A keleti orvoslás a gyógyítás és az élet kötelező elemének tekinti a mozgást, így ekkorasúlyfelesleg mellett már mindenképpen javasolt a diéta és a mozgás is. A mozgásmellõzése is hízáshoz vezet, és eleve gátja mindenféle fogyási kísérletnek is,éppen ezért idõt kell rá szakítani.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az alternatív megoldás, nemjelent irreális eredményt. Az akupunktúrás kezelések sikeréhez is idő kell, ettõl a módszertõl sem várható, hogy minimális idõ alatt lefaragja a feleslegeskilókat, ami bizony évek hosszú sora alatt rakódott és rakódott rá az emberitestre.

Az irreális elvárások miatt számos ember idõ elõtt felhagy azakupunktúrás kezelésekkel, pedig összességében még mindig ez jelenti alegkényelmesebb alternatívát a fogyás útján. Hiszen nem szükséges ön sanyargatnunkés számtalan dologról lemondanunk, elég, ha picit tudatosabbak vagyunk, éspicit szánunk több figyelmet a testünknek.

Nincs is másra szükség, csakodafigyelésre, a testünk és az elménk monitorozására, hogy célt érhessen afogyókúránk, hiszen nem a technika és a módszer a hibás azért, ha valakifélúton feladja, vagy csak félgõzzel csinálja.

Mindössze két hét kitartásra és türelemre van szükség, hogymár mérhetõ eredményei legyenek a kezelésnek. Gondoljunk csak számosszintetikus anyagra és táplálék kiegészítõre, amiket a diéta kiegészítésekéntjavasolna számunkra, amikor fogyni szeretnénk. Egyáltalán nem biztos, hogy ezeka mesterséges szerek olyan jó hatással vannak a szervezetünk mûködésére, és nemokoznak majd valamilyen kellemetlen mellékhatást.

Az akupunktúra ezzel szembenvalóban mentes a mellékhatásoktól, hiszen természetes módon képes gyógyítani,és stimulálni a testet. Biztonságot adhat, hogy szakképzett orvos végezheti azakupunktúrás fogyókúrás kezeléseket, így garantált a szakorvosi háttér, hogy a folyamat a szervezet számára veszélytelen, hogy az orvos odafigyel ránk, hogyaz orvos az egészségünk érdekében dolgozik, és még számos elõnyt sorolhatnánk,ami miatt biztos, hogy az akupunktúra egy egészségesebb és természetesebbalternatíva, mint a csodabogyók.

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel