Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Fogyókúrás teák: valóban égetik a zsírt vagy csak vizet hajtanak a szervezetből?

Diéta & Táplálkozás

Fogyókúrás teák: valóban égetik a zsírt vagy csak vizet hajtanak a szervezetből?

Az emberek a saját gyógyulásukért, illetve esetünkben a fogyásukért szinte bármire képesek egy bizonyos határon belül, ezáltal sokan szeretnek elsődlegesen olyan szerekkel kísérletezni, melyekről tudják, hogy nem minősülnek gyógyszernek, de azért van valamilyen hatásuk.

Így jutnak el rengetegen a különféle fogyókúrás teákig, hiszen korábban szüleink és nagyszüleink is gyakran nyúltak a természet patikájához, ha probléma adódott, csakhogy hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a gyógyteák hatása közel sem annyira erőteljes, mintha megfelelő táplálkozás és diéta mellett szeretnénk leadni felesleges kilóinkat. Aktuális cikkünkben azt vesézzük ki, hogy mennyire hatásosak a fogyókúrás teák, tehát valóban égetik a zsírt vagy csak a vizet hajtják el belőlünk?

Egyetlen gyógytea sem képes zsírégetésre

Bár nagyon sok teakeveréket próbálnak meg zsírégetőként, testsúlycsökkentőként vagy éppen fogyasztóként eladni, azonban nem árt tisztában lenni vele, hogy egyetlen tudományos kutatás sem igazolta még, hogy létezne olyan gyógynövény, mely képes közvetlenül a zsírégetésre. Ez nemcsak a teákról, hanem a különféle fogyasztó tablettákról és kapszulákról is elmondható, hogy közvetlen hatásuk nincs, illetve nem is lehet a zsírsejtekre.

Hogy akkor mégis mit csinálnak a gyógyteák? Azon felül, hogy nagyon jó az ízük, valóban képesek felcsavarni az anyagcserénket, esetleg átmeneti vagy állandósuló hasmenést előidézni a szervezeten belül, amiről köztudott, hogy nem ajánlatos hosszabb távon fenntartani. Ezen felül a gyógyteák a vízhajtásban jeleskednek, ami az alkatunkat befolyásolhatja – akárcsak a hasmenés előidézése –, laposodhat tőle a hasunk, de fogyásnak vagy zsírégetésnek azért nem neveznénk.

Elég csak megnézni az ilyen teakeverékek összetételét ahhoz, hogy egy nagyon gyors és minimális Google-keresés után rádöbbenjünk: minden egyes felhasznált gyógynövény erőteljes vízhajtó hatással rendelkezik. Ez nem feltétlenül rossz hatás, hiszen így a szénhidrátok és a zsírok felszívódását is megakadályozzuk valamilyen mértékben, de a zsírbontáshoz ez kevés.

Ez a folyamat, avagy a lipolízis ugyanis sokkal több hatást igényel, miközben nemcsak az intenzív fizikai hatásra, azaz mozgásra lesz szükség hozzá, hanem a hormonok aktiválására is, amit csak úgy érhetünk el, ha szervezetünkben energiahiányt idézünk elő, de nem koplalással, hanem edzéssel.

Kiváló megoldás a fogyókúra kiegészítésére

Természetesen senki se gondolja azt, hogy a fogyókúrás teákkal a gyártók át akarják verni az embereket, hiszen a hangzatos reklámok mellett minden készítmény csomagolására rá van írva – legalább kis betűkkel –, hogy a keverék csak fogyókúra kiegészítésére alkalmas, önmagában azonban nem jár, csak vizelethajtó és hashajtó hatással.

Ez pedig a teljes igazság a fogyókúrás teák kapcsán, melyek önmagukban tehát nem égetik el a zsírt, nem fognak lefogyasztani minket, de egy életmódváltást alaposan megtámogathatunk velük. Ennek az oka nem más, minthogy az ilyen teakeverékek valóban nagyon ideálisak az anyagcsere felpörgetésére, amihez ha edzéssel elindítjuk a megfelelő zsírbontó folyamatokat, akkor a szervezetünk fogyása drasztikus módon felpörög.

Ebben a folyamatban a gyógyteák vízhajtó hatása is fontos szerepet játszik, de csak a kezdeti időszakban – később a vízhajtás már akadályozza a további fogyást –, így érdemes megfogadni, hogy csak az első 1-2 hónapban alkalmazzuk, aztán a gyógyteát fokozatosan hagyjuk el.

Forrás

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel