Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Főzelékdiéta, mint fogyókúrás csodaszer

Diéta & Táplálkozás

Főzelékdiéta, mint fogyókúrás csodaszer

A legtöbb ember nem a fõzeléket választja, ha megéhezik.Pedig a zöldségekben gazdag fõzelékek nagyon jó hatással vannak a fogyásra,alig terhelik meg a szervezetünk emésztõrendszerét, és ehhez csak annyit kelltennünk, hogy liszt és cukor nélkül készítjük el a zöldséges fogásokat.

A fõzelék diéta, vagy más néven zöldségpüré diéta amerikai földön is egyre közkedveltebb diétás módszer, aminek nincsenek betarthatatlanszabályai és még a zsíros ételektõl terhes emésztõrendszerünk számára ismegkönnyebbülést hoznak.

Persze a kedvezõ hatás érdekében nem a nagyiborsófõzelékére kell gondolnunk, hanem a modernizált diétás fõzelékekre. Éppenezért liszt, cukor és só hozzáadása nélkül kell elkészítenünk a fõzeléket, hogyigazán fogyasztó és kalóriaszegény legyen és meg tudja õrizni a zöldség agazdag vitamin tartalmát.

Milyen konyhai teendõk várnak ránk, ha diétás fõzeléketakarunk fõzni? Tegyünk mindent úgy, ahogyan korábban, viszont se rántást, se fûszereket, se habarást ne használjunk. Annak érdekében, hogy krémes és sûrûfõzeléket kapjunk, használjuk a botmixert és azzal pürésíthetjük a párolt ésfõtt hozzávalókat.

Ha önmagában egy zöldség mixelése nem hozza meg a kívántállagot és sûrûséget bevethetjük a természetes keményítõ erejét, vagyis párfõtt krumpli segíthet megoldani a problémánkat. Ha mindenképpen lisztre lenneszükségünk, válasszuk a teljes kiõrlésû lisztet vagy a szõlõ lisztet.

Nagyon odakell figyelnünk a zöldségek megfelelõ fõzésére és párolására, amit úgy érhetünkel, hogy éppen puhára fõzzük õket, és nem túl puhára, hisz minél tovább fõ,annál kevesebb lesz a vitamintartalma.

Kíméletes és az értékes tápanyagokat megtartó eljárás, ha olívaolajon pároljuk meg a zöldségeket. Ha édesítésrelenne szükségünk, akkor cukor helyett használjunk édesítõszereket.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel