Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Gyors és egészséges reggeli, ahogyan az amerikaiak csinálják (recepttel)

Diéta & Táplálkozás

Gyors és egészséges reggeli, ahogyan az amerikaiak csinálják (recepttel)

A reggeli kedvelõinek minden bizonnyal fejtörést okozegy-egy diéta alkalmával, hogy milyen mennyei és ínycsiklandó falat kerüljön azasztalra, hogy az egészséges is legyen és a fogyáshoz is hozzájáruljon.

Bár a diéta és az egészséges étkezés terén nem az amerikaiak járnak élen, mégis vannéhány kedvelt reggelijük, amik még diéta idején is megállják a helyüket.

Bátran ajánljuk az gyors zabkását, amit rövid idõ alattdobhatunk össze magunknak és a család többi tagjának egyaránt. Vegyünk kétcsésze zabot/zabkását, egy teáskanálnyi vanília-aromát, egy negyed teáskanálnyifahéjat és másfél csésze sovány tejet.

Ebbõl a mennyiségbõl 4 adag készíthetõ. Nincs is más dolgunk, mint minden összetevõt egy lábasba tenni, majd addigfõzni, míg be nem sûrûsödik. Keverhetünk bele magokat, aszalt gyümölcsöket,ahogy a család szereti. A reggeli körülbelül 250 kalóriát tartalmaz, és garantáltankésõn éhezünk majd meg.

A teljes kiõrlésû amerikai palacsinta is egy remek reggeli,aminek az elkészítésével több idõt kell ugyan töltenünk, mint a zabkásáéval,azonban egy finom reggelit varázsolhatunk.

Vegyünk három negyed csésze teljeskiõrlésû lisztet, egy negyed csésze kukoricadarát és búzakorpát, másfél teáskanál sütõport, egy negyed teáskanál szódabikarbónát, két csésze tejet, kéttojást, egy tojásfehérjét, két evõkanál barnacukrot és egy negyed teáskanál sót(16 db palacsinta lesz ebbõl a mennyiségbõl).

Nem is kell mást tennünk, mintegy tálban kikeverni csomómentesre a hozzávalókat, és 15 percet pihentetni amasszát. Majd közepes lángon egy serpenyõben sütjük a palacsintákat,oldalanként két-két percig. Tálalhatjuk lekvárral, gyümölccsel, kakaóvalegyaránt.

Egy darab palacsintában 60-80 kalória van, így akár 2-3 darabot is ehetünk belõle, és az alakunk sem fogja bánni.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel