Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Gyors fogyás? A saját érdekünkben inkább lassítsunk a tempón!

Diéta & Táplálkozás

Gyors fogyás? A saját érdekünkben inkább lassítsunk a tempón!

A fogyni vágyók a mai felgyorsult világban a fogyókúrától isa lehetõ leggyorsabb eredményeket várják a leghatékonyabb módon, vagyis minélrövidebb idõ alatt minél több kilótól szeretnének megszabadulni.

A szervezetünkkomplex rendszere azonban képtelen erre a mûködésre és a drasztikusváltozásokra szélsõségesen reagál, aminek hosszú távon rendkívül károseredményei lehetnek. A gyors fogyókúra sajnos nem hozhat igazi sikereket.

Érdemes azon is elgondolkodni, ha valaki nagyon gyorseredményeket akar a fogyásban, hogy mennyi idõ alatt szedte fel azt a túlsúlyt,amit most leadni szeretne, mert biztosan nem pár nap, vagy pár hét leforgásaalatt történt – ha nem szélsõséges körülmények vagy valamilyen betegség nemokozta az elhízást.

A szervezettõl irreális azt várni, hogy képes legyenegyszerre tartós és gyors fogyásra pusztán pár nap alatt.

Ebben az esetben a kulcsszóa tartós, mert léteznek rapid fogyókúrás módszerek, amikkel gyorsan fogyhatunk,de a jojó effektus miatt a végén még több kilót szedünk fel, mint amennyitleadtunk – ez a folyamat ugyancsak kedvezõtlen az egészségünk, a szervezetünkszámára.

Mindezek fényében érdemes szem elõtt tartani azt, hogy heti 1 kg fogyásnál többet nem várhatunk el semmilyen fogyókúrás programtól, mert ezaz a mennyiség, amihez a szervezetünk képes alkalmazkodni.

Az így ütemezettfogyás feldolgozható a szervezetnek, és a leadott kilók megtartására is nagyobbaz esélyünk.

Hiába léteznek igazán gyors eredményeket ígérõ diéták, amikkelszuper gyorsan lehet fogyni, sajnos ugyanolyan szuper gyorsan lehet visszahízni is, hiszen a diéta után minden elfogyasztott táplálék rajtunk marad pótolva azínséges idõk hiányosságait.

Éppen ezért a jojó-effektus elkerülése érdekébennem szabad egy diéta után sem visszatérni a régi rossz szokásokhoz, a régiétrendhez, amik korábban az elhízást eredményezték, mert ezek újra elhízáshozvezetnek majd, ami újabb fogyókúrát eredményez, és ez egy olyan hullámvasút,amibõl szinte lehetetlen kiszállni – jobb ha bele sem ülünk.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel