Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Hallottál már a Volumetrics diétáról?

Diéta & Táplálkozás

Hallottál már a Volumetrics diétáról?

Rengeteg emberrel elõfordul, hogy egy-egy beváltnak véltdiétás program nem hozza az elvárt eredményeket, vagy nem az elért eredményeketnem sikerül hosszú távon megõrizni. A Volumetrics diéta egy remek módszer, amimindkét elvárást képes teljesíteni. Ha ismeretlenül cseng a diéta neve,mindenképpen érdemes elolvasni ezt a cikket, de a még azok számára is hasznosolvasmány lesz, akik nem elõször találkoznak ennek a remek programnak anevével.

A diétás programok többsége általában azzal kezdõdik, hogycsökkenteni kell az elfogyasztott élelmiszerek mennyiségét. Ez gyakran okozfáradtságot és sokszor hoz magával erõtlenséget is.

A diéta hatására így azember idegesebb is lesz, feszültebbé is válik, és még a diétától is elmegy azember kedve; vagy ha mégis kitartóak tudunk maradni, a végén nem biztos, hogy avágyott alak köszön vissza a tükörbe nézve. A Volumetrics diéta segít nekünkabban, hogy megismerhessünk egy másfajta diétát, hiszen fogyni másképpen islehet.

A Volumetrics diéta, amit többen térfogatdiéta névenismerhetnek, arra ösztönzi a fogyni vágyót, hogy egyen. Enni bizony mindenkiszeret, sõt az elhízási statisztikák azt mutatják, hogy sokan többet is esznek,mint amennyit lehetne. Éppen ezért a legújabb diétás trükk, hogy akkor ésannyit együnk, ami valóban jól esik, legyen szabad választásunk ebben akérdésben, még diéta idején is.

Ehhez viszont arra is szükség van, hogyfigyeljük a testünk jelzéseit, és észrevegyük, ha jól laktunk. Mivel azteszünk, amit mi szeretnénk, amit szeretünk, a szervezetünk szépen lassan ráállmajd egy olyan élelmiszer fogyasztása, amely során összességében kevesebbeteszünk.

A diétás programot Dr. Barbara Rolls és Robert A. Barnett,orvosok dolgozták ki. A diéta szerintük nem kell, hogy az éhezésrõl szóljon,nem kell, hogy idegesítõ lemondásokkal sanyargassa magát az ember. Az sokkalfontosabb, hogy úgynevezett nagy térfogatú ételeket együnk, aminek asegítségével hamar telítõdhet a gyomor és késõbb éhezünk csak meg.

A térfogatmellett beszélhetünk kalóriákról is, és egyszerûen ezt kell megtanulnunk,hogyan válhatunk a kalóriák mesterévé. Elég pár alapelvet betartanunk, és önsanyargatásnélkül valóban sikeresen adhatjuk le a felesleges kilóinkat.

A Volumetrics diéta azt javasolja, hogy együnk magasvíztartalmú ételeket, hiszen a víz nem tartalmaz kalóriát. Éppen ezért azöldségek és gyümölcsök fogyasztása kerül elõtérbe, és a sovány tejtermékek, asovány szárnyas húsok, valamint a hal és a bab. A gabonák közül pedig a teljeskiõrlésû gabonák kerülnek elõtérbe a program során.

Az orvosok azt javasolják,hogy mindig vezessük naplóban, hogy pontosan mit is eszünk, és figyeljünk arra,hogy a javasolt ételekbõl napi 1500 kalóriát fogyasszunk. A legjobb, ha napi3x500 kalóriás étrendet vezetünk be magunknak, amiben legyünk változatosak, és bátran kísérletezzünk a javasolt alapanyagokkal és azok kombinációival, ésmindig tartsuk szem elõtt, hogy az étkezés örömteli elfoglaltság.

A Volumetricsprogram heti 2 alkalommal ajánl 1 óra aktív mozgást, és azt javasolja, hogyheti 1 alkalommal ellenõrizzük a testsúlyunkat is. Érdemes ezeket a méréseketés a sportnap alkalmait is vezetnünk a táplálkozási naplónkban, így nyomontudjuk követni, hogy milyen ételek és milyen mozgásformák hozzák a legjobberedményt számunkra.

A Volumetrics diéta a kívánt testforma mellett abban issegít nekünk, hogy tele legyünk energiával, javuljon a közérzetünk, jókedvûekés tényleg fittek legyünk, és mindezt úgy, hogy közben finomakat eszünk. Sõtmég pár falat egészséges nassolnivaló is belefér a napi étrendbe, ennek csak aza titka, hogy ne lépjük át a kalóriahatárt és a javasolt alapanyagokbólkészítsünk magunknak harapnivalókat.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel