Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Hasznos fogyókúra tippek, melyek garantáltan nem jönnek szembe veled minden nap

Diéta & Táplálkozás

Hasznos fogyókúra tippek, melyek garantáltan nem jönnek szembe veled minden nap

A legkülönfélébb fogyókúra tippekkel már kis túlzással tele van a padlás. Mindenki tudja, hogy ne egyen zsíros- és cukros ételeket, illetve mozogjon minél többet, csakhogy a felesleges kilók leadása ennél azért egy kicsivel összetettebb feladat, melyhez az élet minden területéről ki lehetne ragadni hasznos tippeket.

Pontosan ezt tettük most mi is az alábbiakban, ezáltal összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot a fogyókúrához, melyek garantáltan nem jönnek szembe veled minden nap a világhálón!

Kevesebbet ne, inkább többet egyél!

Többet enni és közben fogyni? Talán őrültségnek hangzik, de nem az! Rengeteg helyen próbálják rávenni az embereket a drasztikus koplalásra, csakhogy azzal nagyon rossz hatást váltunk ki a szervezetünkből, ezáltal egyfajta tartalékolási folyamatok indulnak be, melyek lelassítják a fogyókúrát.

Ez pedig természetesen már rövidtávon is inkább súlygyarapodást, mint fogyást indít be. Ha fel akarjuk pörgetni az anyagcserének, akkor ahhoz ennünk kell, gyakran többet, mint korábban, csak éppen egészségesebb, alacsonyabb kalóriatartalmú dolgokat, rengeteg rostot például, méghozzá minél több folyadékkal legurítva.

Mindig egyél levest!

Van, akinek teljesen természetes, hogy minden étkezéshez van leves, mások azonban csak főételt esznek, és még azt is elfelejtik leöblíteni egy nagy pohár vízzel. Ez azért nagy baj, mert leves nélkül hajlamosabbak vagyunk túlenni magunkat, hiszen egy nagy tányér folyadék megalapoz a gyomornak, eltelíti egy picit azt, így másodikból már nem tudunk annyit enni, ami a fogyás és a testsúlyunk megtartása tekintetében kifejezetten előnyös lehet.

Tudtad, hogy nem csak az étel hizlal?

Bár közvetlenül nyilván csak attól hízhatunk, ha minél több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, valójában azonban nem mindig mi szabályozzuk, hogy mekkora mennyiséget eszünk. A különféle érzelmek, a stressz, a magány, de az unalom hatására például rendkívüli mértékben megnövekedhet a bevitt kalóriák mennyisége. A helyzetet pedig tovább rontja, hogy ilyen állapotban a szervezetünk gyakran átvált raktározó üzemmódra, amivel még az anyagcsere is lelassul, ezért hetek alatt bődületesen sok plusz kilót szedhetünk magunkra.

Simán belefér a nassolás!

A nassolás nem rossz dolog, az a rossz dolog, ha olyan nassolni valót választunk, ami önmagában képes fedezni az egész napi ételszükségletünk jelentős részét. Egy kis pattogatott kukorica, némi szárított gyümölcs, kevéske étcsokoládé vagy a magvak például könnyedén beleférnek a mindennapi étrendünkbe, csak számoljuk hozzá a kalóriát, mert a napi limitet összességében nem szabad túllépni.

Éhesen soha ne menjünk vásárolni!

Elsőre talán butaságnak tűnik, de az emberek testsúlyával rendkívüli összefüggést mutat, hogy éhesen vagy jóllakottan mennek-e vásárolni. Előbbi esetben értelemszerűen nehezebb ellenállni a finomabb falatoknak, ezáltal olyan dolgok is bekerülhetnek a kosárba, melyeknek egyáltalán nem szabadna. Ezeket ráadásul sokszor nem is haza vesszük, hanem még a vásárlás után magunkba tömjük, ami több száz extra kalória is lehet.

Együnk mindig kistányérból!

Igen, ez pszichológia, nem holmi butaság. Ha kistányérban szervírozzuk a főbb étkezéseket, és eleve kisebb adagokat rakunk ki magunknak, azzal rendkívüli mértékben becsaphatjuk az agyunkat. Ezzel pedig természetesen a gyomrunkat is, ezáltal kutatások igazolják, hogy ha kisebb tányérból eszünk, az bizony segít a fogyásban!

Forrás

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel