Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Hatékony zsírégetés gyömbérteával

Diéta & Táplálkozás

Hatékony zsírégetés gyömbérteával

A téli idõjárásban és a nátha szezonban gyakran elõkerül agyömbér, ami segítséget jelenthet számunkra megfázás esetén, azimmunrendszerünket is erõsíthetjük vele, de még rosszullét vagy hányinger ellenis sikerrel alkalmazható.

A fogyni vágyóknak pedig jó hír, hogy ez a csípõs ízûés különleges alakú pikáns fûszernövény a súlyfelesleg leadásában issegítségünkre lehet. A gyömbér illóolajai segítik az anyagcsere folyamatainkat,az emésztés mûködését és a vérkeringésre is jótékony hatással vannak.

Ázsia keleti és középsõ része a gyömbér õshazája – ennél pontosabb meghatározás nem ismert. Elsõsorban fûszerként használták éshasználjuk ma is, és már évszázadokkal ezelõtt tisztában voltak elõnyösgyógyhatásaival is.

A növény levele és virága nem hasznosítható ellenben aszárított gyöktörzsével. A szakirodalom szerint a gingerol és shogaol nevû csípõs vegyületeknek köszönheti a gyömbér a fogyasztó hatását.

Ezek azillóolajok gyulladáscsökkentõ hatásúak, így kezelésbe veszik azemésztõrendszeri problémákat, amik egy lelassult anyagcserét eredményeznek, és jótékony hatásaik révén ismét aktivizálják az anyagcserét. A gyömbér a gyomornyálkahártyára és annak hõszabályozására is hatással van, fokozza a bélmûködéstés elõsegíti a zsírégetést.

A fogyásban nagy segítségre lehet a gyömbértea, aminekelkészítése rendkívül egyszerû. Segítünk, hogyan lehet jó és ízletesgyömbérteát fõzni.

Egy liter teához szükségünk lesz egy teáskanál gyömbérporra,amit egy csésze vízzel leforrázunk, és lefedve 5-10 percig pihentetjük, áznihagyjuk; majd leszûrjük és felengedjük. Érdemes egy-egy csészével falatozáselõtt fogyasztani a teából, ezzel segítve anyagcserénket, emésztésünket és akilók olvadását.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel