Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Hogy miért jó az ananász a hatékony és gyors fogyókúra során? Most eláruljuk a titkot!

Diéta & Táplálkozás

Hogy miért jó az ananász a hatékony és gyors fogyókúra során? Most eláruljuk a titkot!

Táplálkozási szakemberek elõszeretettel hangoztatják azananász jótékony és fogyasztó hatásait, a gyors és sikeres fogyókúrák hasznosrészeként ismert az ananász, azonban azt sokszor a szakemberek sem tudják, hogyvalójában miért is van szükség erre a gyümölcsre egy-egy fogyókúra idején.

Azbiztos, hogy manapság szerencsére már bárki hozzáférhet ehhez a gyümölcshöz, és élvezheti jótékony hatásait egy-egy fogyókúra idején vagy egy-egy életmódváltásrészeként.

A bromelin tartalma miatt különleges, trópusi gyümölcs azananász, mert ez az enzim segít a felesleges kilók leadásában. Az enzim segítlebontani a zsírokat és a fehérjéket egyaránt, ahogyan azt orvosok kutatásaiigazolják.

Viszont ez a kedvezõ tulajdonság nem igaz az ananász befõttekre,kompótokra és konzervekre, kizárólag a nyers és friss ananász fogyasztása jelenthet segítséget a fogyókúrákban, és fõleg abban az esetben, harendszeresen és minden étkezés elõtt eszünk egy keveset az édes gyümölcsbõl.

Az ananász lé is hatékony segítség lehet, de csak abban azesetben, ha mi magunk frissen készítjük elõ az ananász levet, és minimum 1-2 dlmennyiséget meg is iszunk belõle az étkezéseink elõtt.

Azt már tudjuk, hogycsak a friss gyümölcs lehet a segítségünkre, a másik fontos tényezõ, hogy mindig étkezés elõtt fogyasszuk el a gyümölcskarikát vagy igyuk meg a gyümölcslevet. Ennek a háttere nagyon egyszerû és az ananász fehérje észsírbontó képességében rejlik.

Ha étkezés elõtt fogyasztjuk el, csak azzaltudjuk igazán felgyorsítani az emésztésünket, a zsírégetést, és a salakanyagoktávozását, összességében pedig a fogyást.

Érdemes az ananász kapcsán még azt is kihangsúlyozni, hogy mindenki bátran fogyaszthatja, legyen makkegészséges vagy küzdjön éppenvalamilyen egészségügyi problémával, legyen fiatal vagy idõs, az ananász mindigzöld lámpát kap. A vitamintartalma révén pedig a fogyás mellett igazi immunerõsítõ.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel