Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Így fogyókúrázzunk, ha ismét kitör a koronavírus-járvány

Diéta & Táplálkozás

Így fogyókúrázzunk, ha ismét kitör a koronavírus-járvány

Egy korábbi cikkünkben már kifejtettük, hogy mivel érdemes felkészülni arra, ha bejön a tudósok jóslata, és kitör a koronavírus-járvány, azaz beköszönt a rettegett második hullám, mi pedig nem szeretnénk megszakítani fogyókúránkat.

Az előkészületekhez szükséges tanácsokat tehát átadtuk, az alábbiakban viszont ahhoz adunk némi segítséget, hogy miként fogyókúrázzunk akkor, ha esetleg ismét több hetes kényszerpihenőre küldenek minket, tehát újra be kell zárkóznunk, ismét nem mehetünk konditerembe vagy nem vásárolhatunk szabadon.

Legyen időnk a kalóriaszámlálásra

Ha ismét kitör a járvány, és nem kell dolgozni, akkor hirtelen újra tömérdek mennyiségű időnk lesz, amit érdemes lehet kamatoztatni, és nem arra fordítani, hogy minél többet együnk, sokkal inkább azt kihasználni, hogy végre van lehetőségünk olyan dolgokra, amire korábban még soha.

Ilyen például a kalóriaszámlálás! A legtöbben azzal kerülik meg ezt a fogyás tekintetében kifejezetten hasznosnak tekinthető tevékenységet, hogy a munkában nincs idejük rá. Ha ismét járványhelyzet lesz, nem kell dolgozni, legfeljebb otthoni munkavégzés lesz, ami mellett marad elég idő arra, hogy számolgassunk kicsit, és ha betartjuk a maximális napi irányelveket, akkor már ezzel beindíthatjuk a fogyást, de legalább azt biztosan elérjük, hogy ne szedjünk fel plusz kilókat.

Főzzünk magunknak

Nehéz úgy fogyókúrázni, ha a munkahelyen nincs időnk enni, csak kapkodva nassolni, miközben a menzán vagy a kapcsolódó étteremben egyáltalán nem veszik figyelembe főzéskor azt, hogy mi egészségesen, zsír- és szénhidrátmentesen szeretnénk étkezni, ha pedig csak krumplis tészta van, kénytelenek vagyunk azt enni.

Ha nem kell munkába mennünk, és a szabadidős elfoglaltságaink is a lakás falai közé koncentrálódnak majd, akkor viszont garantáltan marad majd időnk arra, hogy főzőcskézzünk magunknak, ami az életmódváltás, és úgy általánosságban az egészséges életmód kulcsa. Ha mi készítjük el az ételeinket, akkor biztosak lehetünk abban, hogy pontosan az és pontosan annyi lesz benne mindenből, amennyire nekünk a fogyáshoz szükségünk lesz.

Meglepődünk majd, hogy a saját ételektől már az első hét után mennyit fogyhatunk, illetve mennyire másként érezzük magunkat, mint a menzakoszt vagy éppen a gyorsételek után, de persze nemcsak az ételek összetételére és adagjára kell figyelni, hanem a rendszeres étkezésre, azok szertartásszerű jellegére is.

A mozgást se felejtsük el

Merthogy mozgás nélkül biztosan nem fog menni a fogyás, de még a szinten tartás sem, ha be vagyunk zárva a négy fal közé, arról nem is beszélve, hogy milyen mértékben képes segíteni mentális egészségünket néhány jól irányzott gyakorlat.

Mivel most van időnk, érdemes akár napjában többször is nekiállni és mozogni kicsit a házban, hiszen egy jó kardió edzés reggel és este egyaránt belefér – ha van erkélyünk vagy egy kis udvarunk, akkor akár még a friss levegőn is. Kiváló választás lehet ilyenkor nekiállni egy komplett fogyókúrás programnak, valamilyen kihívásnak, fitnesznek vagy egyéb mozgásformának, amihez rengeteg videós anyagot találhatunk magunknak az interneten.

Ne feledjük el, hogy az 5-6 perces edzés semmit sem ér! Azért, mert otthon vagyunk, ugyanúgy melegítsünk be, ugyanúgy találjunk ki olyan gyakorlatokat, melyek egy kiadós, legalább 30-40 perces intenzív edzéshez szükségesek, hiszen ez elengedhetetlen lesz a súlycsökkentéshez, a méregtelenítéshez. Nem lát minket senki, nem kell szégyenkeznünk, ha az ágyat vagy a fotelt, netán a seprűt is bevonjuk az edzésbe, a lényeg a hatékonyság.

Forrás

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel