Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Így nassolj egészségesen – Tanácsok kezdőknek!

Diéta & Táplálkozás

Így nassolj egészségesen – Tanácsok kezdőknek!

A nassolás és a diéta két egymással teljesen összeférhetetlendolog – állítják sokan. Sõt diéta során nassolni teljesen elképzelhetetlen, ésezzel meg is szegi a diétázó az étkezés szabályait.

A diéta viszont nemfeltétlenül jelenti azt, hogy abba ne férne bele a nassolás, viszont ehhez vannéhány alapelv, amit be kell tartanunk. Hiszen a nassolás nem feltétlenül bûn,csak éppen egészségesen kell nassolnunk is, tudatosan, ahogyan a diéta többiétkezésekor is.

Nagy segítség, ha kereteket szabunk, és elõre meghozzuk adöntést, hogy egy napon mekkora adag nasi fér bele a diétánkba.

Lehet ennek amértékegysége a kalória vagy bármi más, a lényeg, hogy pontosan tudjuk elõre,hogy mibõl mennyit fogunk enni. Mivel a diétában ezt megengedjük magunknak, ésbelekalkuláljuk a keretbe, ezért a nasi nem is kell, hogy bármilyenlelkiismereti problémát okozzon számunkra.

A nassolnivaló lehet a fõétkezésrésze, vagy egészséges apróságokkal is nassolhatunk. Persze a csoki is lehetrésze a diétának, érdemes azonban jó minõségû étcsokoládét beszereznünk, vagycsokoládés müzlit ennünk.

Elõnyösek lehetnek az olajos magvak, amik mértékkelfogyasztva nem befolyásolják majd a diétánk sikerét.

Napi 200 kalóriát érdemes a nasikra szánni, ennél többetsemmiképpen ne engedjünk meg magunknak. Az idõzítést tekintve inkább délelõtt vagy koradélután együnk nasit, és az legyen a legtöbb esetben ténylegegészséges falat egy gyümölcs, egy-egy cukormentes, teljes kiõrlésû kekszformájában.

Ha rendszeresen mozogsz mindennap, akkor egy picivel több nassolnivaló is belefér, hisz az edzéssel hatékonyan fel is tudod használni apluszban bevitt kalóriákat. A folyadékfogyasztásról sose feledkezzünk meg, eznem csak teltségérzetet nyújt nekünk, de még az anyagcserénket is gyorsítja.

Fontos elv még, hogy a nasikat is vegyük figyelembe, amikor a napi fehérje,zsír és szénhidrát arányokat tervezzük, így biztosan nem kell tartanunk attól,hogy a nasik súlyfeleslegként landolnak majd rajtunk.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel