Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Így pörgesd fel anyagcserédet a legegyszerűbben!

Diéta & Táplálkozás

Így pörgesd fel anyagcserédet a legegyszerűbben!

Mindenki, aki valaha egyszer is fogyókúrázott vagydiétázott, jól tudja, hogy a sikeres és látványos eredmények mögött azemésztési és anyagcsere folyamatok felturbózása rejlik. Így általában mindenkitudja, hogy mi az, amit el kell érnie, csak éppen azt nem tudja, hogyan istegye.

Pedig számos olcsó és apró trükk létezik, aminek a segítségével igazánfelgyorsíthatjuk az anyagcsere folyamatainkat, és elegendõ ehhez csak jobban szétnéznünk a fûszereink között.

Létezik például három teljesen hagyományosfûszer, amivel nem csak az ételeinket bolondíthatjuk, hanem a felesleges kilókolvadását is serkenthetjük. Ezek után már te is biztos kíváncsi vagy rá, hogymit kell beszerezned a sarki fûszeresnél, vagy gyakrabban elõvenned az otthonifûszertartódból!

A gyömbér igazi titkos elixír, már rengeteg emberismerkedett meg a jótékony hatásaival. Kapszaicin molekulája révén gyorsítjafel az emésztési folyamatokat, így reggel és este is ajánlott a fogyasztásaitalba vagy ételbe keverve.

Viszont nem csak ezzel támogatja a fogyást, hanemsalaktalanító hatásai révén segíti a szervezet öntisztító folyamatait is.

Atéli idõszakban pedig különösen ajánlott a fogyasztása, hisz igazán nagyarányban tartalmaz antioxidánsokat, aminek a segítségével könnyedénátvészelhetjük a náthás idõszakokat, és megerõsödött immunrendszerrel várhatjukaz influenza szezont.

A másik ilyen anyagcsere gyorsító fûszerünk a fahéj, amivelnapjában többször is – reggel és este mindenképpen – érdemes megízesíteni azételünket, italunkat.

A fahéj igazi társ a hatékony emésztésben, és segíttovábbi energiákat is felhasználni, hiszen megnöveli a testhõmérsékletünket. Támogatja a fogyókúránkat az a tulajdonsága is, hogy rendszeres fogyasztásávalmegelõzhetjük a napközben ránk törõ falási rohamokat.

A Cayenne bors a harmadik anyagcsere gyorsító fûszer a sorban, ami talán kevesebben ismernek, ám annál hatásosabb ez a kellemesencsípõs fûszer egy fogyókúrás program során.

A csípõs bors – ami jól passzolhata fõételeinkhez, de a közti étkezéseinket is színesítheti a gyömbérhez hasonlóankapszaicin tartalmának köszönhetõen segíti az emésztést.

Fogyasztásávalmegemelkedik a test belsõ hõmérséklete, és beindul a zsírraktárak kiürülése,így rendkívüli segítség a Cayenne bors a fogyásban.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel