Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Így segíti a zöldtea a fogyást

Diéta & Táplálkozás

Így segíti a zöldtea a fogyást

A zöldtea számos jótékony hatással bír, hiszen a testzsír ésa vérzsír szintje egyaránt kordában tartható, sõt csökkenthetõ afogyasztásával.

Éppen ezért nem véletlen, hogy számos diéta épül a zöldtea fogyasztására, és szinte minden diéta mellé melegen ajánlják kiegészítõként azöldteát.Csodálatos még benne, hogy ha az ember rendszeresen mozog, akkor méginkább kifejti áldásos hatásait a tea.

Az eredetét tekintve távol-keleti hagyományokig nyúlikvissza a zöldtea fogyasztása, vagyis már az ókorban is tudták, hogy a zöldteamennyire egészséges, és mennyire kedvezõen képes befolyásolni a szervezetmûködését.

A Nyugat is megismerkedett a késõbbiekben a zöldteával, ami rendkívül közkedveltté vált köszönhetõen a fogyasztó hatásának, illetve azelhízás prevenciójában játszott szerepének egyaránt.

A legfrissebb tanulmányorosz kutatási eredményekrõl számol be, ahol a kutatók patkányokon kísérletezvebizonyították, hogy a zöldtea antioxidánsai szerepet játszanak azsíranyagcserében.

A kutatók patkányok két csoportját vizsgálták hét hétenkeresztül, ahol mindkét csoport ugyanazt az energiában gazdag étrendet fogyasztotta, viszont az egyik csoport a zöldtea antioxidánsát is fogyasztottaaz étrend mellett.

Az eredmények szerint az antioxidánst kapó patkányokkoleszterinje csökkent, vérzsír szintje javult, és csökkent a zsírszövetmennyisége is – vagyis a zöldtea antioxidánsa segített a patkányoknak fogyni ésegészségesebbé válni.

A zöldtea önmagában kedvezõ hatásokkal bír, viszont harendszeresen sportolunk és aktív életet élünk, akkor ez a hatás fokozható –számolt be róla egy friss japán kutatás.

A japán kutatók 15 hétig tartóegérkísérletek alapján jöttek arra rá, hogy a zöldtea és az aktív mozgásegyüttesen képes 89%-ban csökkenteni a testsúly gyarapodását.

A kutatás eredményeezzel azt is mondja, hogy a mozgás és zöldtea fogyasztása már önmagábanelegendõ lehet a hízás megelõzésében, és közben nem is kell különösenfigyelnünk rá, hogy mit eszünk.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel