Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Így tehetjük egészségesebbé a fogyókúrát

Diéta & Táplálkozás

Így tehetjük egészségesebbé a fogyókúrát

Számos olyan klasszikus diétás és fogyókúrás módszerlétezik, ami fontos tápanyagok hiányos bevitelével járhat együtt, ezzelmegkockáztatva komoly egészségügyi rendellenességek kialakulását.

Elõfordulhatpéldául a csontritkulás kialakulása, hiszen számos diétában nem fogyaszthat azember kellõ mennyiségben fehérjét. Viszont létezik megoldás erre a problémára,és egy fogyókúra is lehet egészséges.

Az Illinois-e Egyetem kutatói a fehérje és tejtermék alapú,a táplálékpiramist figyelembe vevõ diéták sikerességét vizsgálták.

Ellen Evans,kutatásvezetõ elmondta, hogy leginkább középkorú nõknek okoz problémát azelhízás, viszont esetükben már nagyobb a csontritkulás elõfordulásának kockázatais; így egy fogyókúrás program alkalmával sajnos csak súlyosabbak lettek acsontritkulásnak a problémái, és zömében a csontozat fogyása állt a testsúlycsökkenése mögött a nõk körében.

A fehérjefogyasztáson alapuló diétásprogramban részt vevõk körében szilárdabb csontozatot figyeltek meg a kutatók,ellenben azokkal, akik csökkentették a fehérjebevitelt és diétájuk szénhidrátokfogyasztásán alapult.

A csontok egészsége egy diétás program során elhanyagolható, és a tej kalciumtartalma, illetve a fehérje tartalmúétrend-kiegészítõk is segíthetnek megõrizni csontozatunk épségét.

A csontozatoképsége mellett az izomzat megtartását is elõsegíti a fehérjére alapozott diéta,ami segíti a fogyást is, hiszen kevesebb cukrot és zsírt fogyasztvahatékonyabban és egészségesebben szabadulhatunk meg a felesleges kilóktól.

Afehérjére alapozott diétában a napi elfogyasztott fehérje aránya 30% – avizsgálatok szerint; így érdemes ilyen arányban fogyasztani zsírszegényhúsokat, sovány tejtermékeket egy kiegyensúlyozott fehérje diétában.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel